“Η κινητικότητα του Γ.Παπανδρέου δεν ήταν αποτελεσματική. Ο μηχανισμός δεν είναι σίγουρος. Άλλωστε θα μπορούσε να δημιουργηθεί και χωρίς την παρέμβαση Παπανδρέου γιατί είναι ο μόνος τρόπος σωτηρίας του ευρώ”, είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης “Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5″ και στο Στέφανο Διαμαντόπουλο, ο Κώστας Βεργόπουλος, καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού. “Υιοθετώντας σκληρά μέτρα ανοίγουμε το δρόμο για αποπληθωρισμό. Δηλαδή περικοπή των πάντων, ξεφούσκωμα της οικονομίας με στόχο να ...πέσουν οι τιμές για να γίνει ανταγωνιστική η οικονομία. Αυτό το θεώρημα στηρίζεται από το ΔΝΤ και την ΕΕ. Η Μέρκελ το επιδιώκει. Αυτή η λογική όμως είναι τελείως λάθος, δηλαδή ότι μέσω του αποπληθωρισμού θα γίνει ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία. Ούτως ή άλλως οι μισθοί και οι συντάξεις στην Ελλάδα είναι οι πιο χαμηλοί . Είναι αλαζονεία, περιφρόνηση και ασχετοσύνη να συζητείται μείωση των τιμών μέσω της μείωσης των μισθών. Αυτό που χρειάζεται είναι η μείωση στο περιθώριο κέρδους, που είναι το πιο υψηλό στην Ευρώπη. Δυστυχώς όμως φθάσαμε στο σημείο η μοναδική μας φιλοδοξία να είναι να « τη βγάλει» η Ελλάδα μέχρι τις 19 Μαΐου. Φαίνεται ότι κατέρρευσαν όλα τα επιχειρήματά μας. Είναι όμως η Ελλάδα πράγματι στην πλέον δυσχερή θέση; Όχι. Το έλλειμμα της Ελλάδας είναι αστείο ποσό μπροστά σε άλλα. Το δημόσιο χρέος της Ιαπωνίας της Αγγλίας της Γαλλίας της Ιρλανδίας είναι μεγαλύτερο από της Ελλάδας. Αλλά αυτό στο οποία εξέχουμε είναι η αναξιοπιστία.
Έτσι αυτό που απαιτούν από την Ελληνική κυβέρνηση είναι να λάβει ακόμα πιο σκληρά μέτρα και δυστυχώς ο κ.Παπανδρέου έχει γίνει ο Mr.YES της Ευρώπης.
Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας είναι αυτοκαταστροφικό.Γυρίζουμε στο μεσαίωνα.
Ο ιστορικός της ελληνικής οικονομίας Ανδρέας Ανδρεάδης έχει γράψει ότι όλες οι επαναστάσεις στην Ελλάδα έγιναν λόγω δημοσιονομικής κρίσης.Οποτε υπάρχει δημοσιονομική κρίση, ακολουθεί κοινωνική έκρηξη. Αλλά και η Γαλλική επανάσταση του 1789 ήταν αποτέλεσμα της δημοσιονομικής κρίσης που προκάλεσε η διαχείριση των οικονομικών από τον βασιλιά Λουδοβίκο. Αυτή είναι η ιστορική απάντηση”.