16 Απρ 2010

Δήλωση στήριξης του Κώστας Ιωάννου στον Ανδρέα Παπαμιμίκο μετά την αποχώρηση του Βασίλη Αξιώτη από τη διεκδίκηση της προεδρίας της Ο.Ν.ΝΕ.Δ:


“Με τον Βασίλη μας δένει μια εκτίμηση και πλέον μια φιλία. Δεθήκαμε μέσα από τις διαδικασίες και τον κοινό αγώνα. Σ’ αυτόν τον αγώνα διεκδικήσαμε ανοιχτές, αλλά και καθαρές διαδικασίες, χωρίς παρεμβάσεις και εντολές εκ των άνω. Μας έδεσε το κοινό μας ιδεολογικό στίγμα, που βασίζεται στις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού και οι ριζοσπαστικές αντιλήψεις. H κοινωνική ατζέντα. Μας

ενδιέφερε και τους δύο η πολιτική και όχι η παραπολιτική.
Εύχομαι καλή τύχη στον Βασίλη στο μέλλον και ένα είναι μόνο σίγουρο. Με τον Βασίλη θα βρεθούμε ξανά μαζί, δίπλα σε κοινούς αγώνες για την ΟΝΝΕΔ, την Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα που οραματιζόμαστε".
Η ανακοίνωση της ομάδας στήριξης του Κώστα Ιωάννου όμως προχώρησε και σε επίθεση εναντίον της οργανωτικής επιτροπής των Εκλογών, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του γαλάζιου νεολαίου: "Η στήριξη στην παράταξη του Β. Αξιώτη δόθηκε μετά τον άδικο και κατευθυνόμενο αποκλεισμό της παράταξης του Κ. Ιωάννου. Βασικός μας στόχος τότε ήταν να μην πολωθεί το κλίμα της εκλογικής διαδικασίας. Δυστυχώς η ΚΕΦΕ και ο πρόεδρος της Γιάννης Τζούτζας δεν στάθηκε όμως στο ύψος των περιστάσεων. Το ότι δεν εξασφάλισε και δεν εγγυήθηκε, ως όφειλε, την ομαλή και δημοκρατική διαδικασία, οδήγησε στην αποχώρηση ενός ακόμη υποψηφίου προέδρου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι απέτυχε ακόμη και να διαχειριστεί το θέμα των περιοχών που θα μπουν οι κάλπες στην Ελλάδα. Θέλουμε επίσης να τονίσουμε κατηγορηματικά πως είναι απαράδεκτο ο πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής να στηρίζει ανοιχτά έναν υποψήφιο πρόεδρο.
Η παραίτηση του Βασίλη Αξιώτη σημαίνει ότι η παράταξή μας δεν ακολουθεί και δεν συμπλέει με τις αποφάσεις και την πορεία του στο μέλλον. Κατανοούμε την απόφαση του Βασίλη Αξιώτη να μην στηρίξει κανένα από τους δύο πλέον υποψηφίους για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ όμως οι μέρες απαιτούν πιο καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον και την ενότητα της οργάνωσης. Η ΟΝΝΕΔ σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε χρειάζεται πολιτικές προτάσεις και η ουδετερότητα δεν συνάδει με την πρωτοποριακή ταυτότητα της οργάνωσης μας.
Σε αυτό το κλίμα και μετά την παραίτηση του Βασίλη Αξιώτη η παράταξη του Κώστα Ιωάννου στηρίζει την υποψηφιότητα του Ανδρέα Παπαμιμίκου".


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη