22 Απρ 2010

Να τιμήσουμε τη μνήμη του ήρωα της Ακρόπολης Κωνσταντίνου Κουκίδη



Πέρασαν 59 χρόνια, από τη μέρα που ο ηρωικός φρουρός της ελληνικής Σημαίας στην Ακρόπολη, ο ΠΟΝΤΙΟΣ Κωνσταντίνος Κουκίδης διάλεξε να πέσει, μαζί με τη Σημαία, από τον Ιερό Βράχο, παρα να την παραδώσει στους Γερμανούς.
Ήταν 27 Απριλίου 1941...

Το παραπάνω γεγονός μνημονεύθηκε:

­ Σε ανταπόκριση από το Κάιρο την 9ην Ιουνίου 1941 της αγγλικής εφημερίδος "Daily Mail".

­ Από τον Αρχιεπίσκοπο Χρύσανθο στο ημερολόγιό του.

­ Από τον λογοτέχνη μας Μενέλαο Λουντέμη στο έργο του "Αυτοί που φέρανε την καταχνιά".

­ Στο λεύκωμα "Έπεσαν για τη ζωή", έκδοση της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

­ Σε πολλές επιστολές αναγνωστών του ημερήσιου αθηναϊκού Τύπου.

Οι «γνωστοί» προοδευτικοί, με πολύ ευκολία διέγραψαν την παράδοση αυτή ως μύθο, ούτε καν ως θρύλο! Είναι οι ίδιοι που δεχόταν τις προκηρύξεις τις 17Ν και τις δημοσίευαν με μεγάλη ευκολία κι οι όμοιοι τους που έχουν τις ίδιες «νεοταξίκες-νεοελληνικές» αντιλήψεις. Κάνουν λόγω για την αναφορά της αγγλικής εφημερίδος "Daily Mail" προσπαθώντας να γελοιοποιήσουν το άρθρο και για κάποιες -όπως λένε- ακόμη αναφορές (Μενέλαο Λουντέμη, Αρχιεπίσκοπο , αποφεύγοντας όμως να παραπέμψουν και στο λεύκωμα "Έπεσαν για τη ζωή", έκδοση της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Άραγε οι ήρωες έχουν την ανάγκη αυτών και θέλουν να τους πιστοποιήσουν την ηρωική πράξη τους; Μήπως δεν υπάρχουν απλοί Έλληνες που δεν λογάριασαν το τομαράκι τους για την σημαία;

Ντροπή!

Καλούνται όλοι οι Έλληνες την Κυριακή 25 Απριλίου, στις 12.00 το μεσημέρι, στην οδό Θρασύλλου, κάτω από την Ακρόπολη, στο μνημείο του Κ.Κουκίδη για να τιμήσουμε την μνήμη του.

http://www.panellines.gr/ethnika/epos40/k_koukidis.htm

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη