14 Απρ 2010

Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ΕΛ.ΤΑ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι πλήττονται με πρωτόγνωρη ένταση από τις αντεργατικές, αντιασφαλιστικές και φορομπηχτικές πολιτικές της Κυβέρνησης , επικοινωνούμε μαζί σας, προσδοκώντας...

ότι με τη δική σας στήριξη, θα δρομολογήσουμε την ανατροπή της υφιστάμενης απαράδεκτης κατάστασης, που διαρκώς χειροτερεύει και απειλεί την Ευρύτερη Κοινωνία, το Ταχυδρομείο, τις κατακτήσεις μας , τις ζωές μας.

Χθες όλοι συμφωνούσαμε, ότι η κάλυψη κενών οργανικών θέσεων με Έκτακτο και όχι με Μόνιμο Προσωπικό, ήταν πολιτική που δεν συνέβαλε στην επίτευξη των πάσης φύσεως (οικονομικών, ποιοτικών κ.α.) Επιχειρησιακών στόχων του ΕΛΤΑ.

Ότι ο Οργανισμός έχει κοινωνικό χαρακτήρα και αποστολή.

Ότι ως εργαζόμενοι δικαιούμαστε ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, βελτίωση των αμοιβών μας, ίσες ευκαιρίες στην εξέλιξη και αναγνώριση της συμβολής μας στην πρόοδο και τη βιωσιμότητα της Επιχείρησης.

Ότι όσον αφορά το συνταξιοδοτικό, τα όρια ηλικίας και το ύψος των συντάξεων, αποτελούν «κόκκινη γραμμή» για το Συνδικάτο.

Σήμερα όλοι διαπιστώνουμε, ότι υπάρχουν ακάλυπτες 3000 κενές οργανικές θέσεις και ότι η Πολιτική Ηγεσία δεν έχει ακόμη εγκρίνει το αίτημα του ΕΛΤΑ, για πρόσληψη του αναγκαιούντος Έκτακτου Προσωπικού, για την έστω και προσωρινή, στελέχωσή τους.

Ότι το λίγο τακτικό προσωπικό που απέμεινε, έχει «γονατίσει» από την εντατικοποίηση της δουλειάς, ότι οι πελάτες δυσανασχετούν, ότι ο ανταγωνισμός επωφελείται και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός!

Ότι οι ληστείες και οι κλοπές έχουν πλέον χαρακτηριστικά επιδημίας, ζημιώνουν την Υπηρεσία, επηρεάζουν αρνητικά τη διάθεση των συναδέλφων για προσφορά και κανείς δεν δρα αποτελεσματικά για τον περιορισμό τους.

Ότι έρχεται καταιγισμός νομοθετικών ρυθμίσεων και μέτρων, που όλα υπηρετούν τη μονόπλευρη, σε βάρος της μισθωτής εργασίας, λιτότητα.

Ότι ο ΕΛΤΑ συρρικνώνεται, χάνει έσοδα και πελάτες, δεν υπάρχει σχέδιο για την αναστροφή της πορείας του, η οποία, λόγω της οικονομικής κρίσης και της απελευθέρωσης το 2013, διαγράφεται δυσοίωνη.

Ότι κάποιοι, όπως ο μετακλητός «παντός καιρού» Γενικός Διευθυντής αντί να ασχολείται με τα προβλήματα του ΕΛΤΑ, τα μειωμένα έσοδα των Υπηρεσιακών Λειτουργιών της δικαιοδοσίας του και την ανεπάρκειά του να δώσει λύσεις, εξαντλεί τη δραστηριότητά του σε «εξυπηρετήσεις» ημετέρων και διώξεις εκλεγμένων στελεχών της Παράταξής μας.

Η μετακίνηση του εκλεγμένου στελέχους της ΔΑΚΕ στην Κοζάνη, είναι πρόκληση που θα απαντηθεί με όλα τα μέσα που διαθέτουμε.

Η επιστροφή σε πρακτικές άλλων εποχών, που κάποιοι ονειρεύονται, θα είναι καταστροφική για τον Οργανισμό και δεν θα την επιτρέψουμε. Οι πολιτικού χαρακτήρα διώξεις δεν θα γίνουν ανεκτές από την Παράταξή μας και όσοι τις πραγματοποιούν θα λογοδοτήσουν όπου προβλέπεται.

Εμείς καλούμε:

Κάθε συναρμόδιο για το θέμα, να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στις αναγκαίες προσλήψεις.
Τη Διοίκηση του ΕΛΤΑ να δρομολογήσει δράσεις, δίνοντας τέρμα στη 10μηνη απραξία
Την ΠΟΣΤ, το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης και το τοπικό Σωματείο του ΕΛΤΑ, να καταδικάσουν απερίφραστα τη δίωξη του στελέχους μας.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΑΚΕ-ΕΛΤΑ
Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ Ο ΑΝ. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ
ΔΗΜ.ΚΑΨΟΚΟΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΛΛΑΣ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη