21 Απρ 2010

Αρνείται να παραλάβει το C4I το υπ. Προστασίας του Πολίτη

Ο υφυπουργός κ. Βούγιας ανακοίνωσε πως θα καταγγείλει τη σύμβαση εάν δεν παραδωθεί το σύστημα «με το κλειδί στο χέρι» εντός 15 ημερών ή αν δεν συμφωνηθεί άλλο χρονοδιάγραμμα παράδοσης.
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη...αρνήθηκε να παραλάβει σήμερα το σύστημα ασφαλείας C4I της εταιρείας SAIC και έστειλε εξώδικο στην εταιρεία με την οποία της ανακοινώνει την πρόθεσή του να καταγγείλει τη σύμβαση, εάν εντός 15 ημερών η εταιρεία δεν παραδώσει το σύστημα «με το κλειδί στο χέρι» ή αν δεν συμφωνηθεί άλλο χρονοδιάγραμμα παράδοσης του συστήματος.

Η άρνηση του υπουργείου έγινε με σημερινή απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρου Βούγια και στηρίζεται στις αποκλίσεις και στις ελλείψεις που καταγράφει η επιτροπή Ελέγχου και Παραλαβής Προμηθειών.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο της Επιτροπής, το σύστημα δεν είναι ενιαίο και πλήρως λειτουργικό και έτοιμο για υπηρεσιακή χρήση όπως προέκυψε από γενική δοκιμή οποία έγινε σε πλήρη ανάπτυξη. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε να παρακρατήσει εγγυητικές επιστολές συνολικού ύψους 18.900.000 χιλιάδων ευρώ.

Στο εξώδικο του υπουργείου τονίζεται ότι η Επιτροπή διαπίστωσε αδυναμία εκπλήρωσης της θεμελιώδους συμβατικής υποχρέωσης που είχε η εταιρεία έναντι του υπουργείου και οι υποχρεώσεις αυτές δεν εκπληρώθηκαν παρά τις οχλήσεις εκ μέρους του υπουργείου και παρότι έχει καταβληθεί το μεγαλύτερο μέρος της αμοιβής προς την εταιρεία.

Σύμφωνα με όσα καταγράφονται στο εξώδικο, η εταιρεία έπρεπε να παραδώσει το σύστημα μετά από ελέγχους και δοκιμές στις οποίες θα αποδεικνυόταν η ορθή λειτουργία του αλλά αυτή η λειτουργία δεν καταγράφτηκε στις δοκιμές.

Τέλος τονίζεται ότι το υπουργείο επιφυλάσσεται για να ασκήσει κάθε δικαίωμα που απορρέει από τη σύμβαση εάν αυτή δεν εκτελεστεί σωστά εκ μέρους της εταιρείας.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχόλιο taXalia: Επειδή γνωρίζουμε (πολύ καλά όμως) ότι οι περισσότερες συμβάσεις του δημοσίου έχουν ατέλειες και τρύπες που από μέσα περνάνε βαπόρια… σας λέμε ότι θα … γίνει νέο χρονοδιάγραμμα παράδοσης (έτσι για να μην έχετε αγωνία δηλαδή!).
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη