27 Μαΐ 2010

Μήνυμα του μαντέλη στον Ελληνικό λαό του 2004...

Διαβάστε το...

"Στην εποχή μας, όπου τα επιτεύγματα του ανθρώπου είναι θαυμαστά, αλλά ταυτόχρονα η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα μας περιτριγυρίζουν, είναι πολύ σημαντικό για μένα να σκέφτομαι τους συμπολίτες μου που έχουν δυσκολίες και να μπορώ να είμαι χρήσιμος σ' αυτούς..."
Μία κοινωνία που νοιάζεται και ενδιαφέρεται μόνο για τα λεγόμενα "σημαντικά" και "σπουδαία" δεν μου αρκεί, αναζητώ και τα ανθρώπινα.
Γιατί πιστεύω ότι η Κοινωνία της Αλληλεγγύης είναι η καλύτερη.
Το μέλλον της ανθρωπότητας στηρίζεται στη γνώση, που ωθεί τη φαντασία μας σε νέους δρόμους, που αναπτύσσει δεξιότητες και δυνατότητες με εργαλείο τις νέες τεχνολογίας. Τηλεπικοινωνίες που διασυνδέουν όχι μηχανήματα αλλά την ανθρώπινη ευφυΐα. Χρέος μου απέναντι στη νέα γενιά η συνεισφορά στη δημιουργία της Κοινωνίας της Γνώσης, των Νέων Τεχνολογιών και της Ευφάνταστης Προοπτικής.

Κάθε μορφή ανάπτυξης οφείλει να φροντίζει και να σέβεται τον κόσμο που μας περιβάλλει και μας ομορφαίνει. Ευαισθησία στο πολιτισμό του ανθρώπου αλλά και στο Πολιτισμό της Φύσης. Η επίγνωση, ότι η σοβαρότερη απειλή για τον πλανήτη Γη είναι σήμερα οι κλιματικές αλλαγές, με επιτάσσει να συμβάλλω στην προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, για την αποτροπή αυτού του φαινομένου.

Σε ένα κόσμο που διαρκώς μεταβάλλεται, με προκλήσεις και κινδύνους είναι ανάγκη να πηγαίνουμε μπροστά, να είμαστε σύγχρονοι με τις εξελίξεις. Επιλογή μου η επιστράτευση για μεταρρυθμίσεις και διαρκείς Αλλαγές στη Κοινωνία και την Οικονομία, με αναφορά στον άνθρωπο.

Πεποίθηση μου είναι κάθε προσπάθεια και κάθε δράση να αποβλέπει στη διαμόρφωση μίας καθημερινής ζωής που να αφορά όλους μας και να διακρίνεται για την ουσία, την αξιοπρέπεια και την ποιότητά της.




http://taxalia.blogspot.com/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη