25 Μαΐ 2010

ΥΠΠΟΤ: Καμία αλλοίωση στο διαγωνισμό για το Μουσείο Πέλλας

ANAKOIΝΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΠΟΤ
«Απαλλακτικό» για την υφυπουργό Εσωτερικών Θ. Τζάκρη είναι το πόρισμα των ελεγκτών του...
υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού για το θέμα των προσλήψεων στο Μουσείο Πέλλας.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, από το πόρισμα δεν προκύπτει καμία αλλοίωση των αποτελεσμάτων, ούτε στοιχεία ιδιοτέλειας και υστεροβουλίας στην κατάρτιση του πίνακα κατάταξης των επιτυχόντων του διαγωνισμού που διενήργησε η ΙΖ ΕΚΠΑ.

Κατά συνέπεια, υπογραμμίζει το ΥΠΠΟΤ, όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες περί αλλοίωσης των αποτελεσμάτων και παρατυπιών στο διαγωνισμό, είναι παντελώς αβάσιμα.

Αφορμή για την έρευνα αποτέλεσε δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας, που κατηγορούσε την υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεοδώρα Τζάκρη, ότι μεσολάβησε προκειμένου να προσληφθούν στο μουσείο συγγενείς και συμπολίτες της.

Όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟΤ, τόσο η κατάρτιση του πίνακα κατάταξης των υποψηφίων για το Μουσείο της Πέλλας, όσο και η επιλογή των προσληφθέντων έγιναν αποκλειστικά και μόνο με βάση τα κριτήρια μοριοδότησης που προβλέπει ο νόμος 2190/1994 περί ΑΣΕΠ.



Λήξαν το θέμα Τζάκρη
Η κ Τζάκρη παραμένει στη θέση της αφού δεν υπήρξε καμία παρατυπία, διαβεβαίωσε ο Γ. Πεταλωτής, αποκλείοντας ταυτόχρονα ότι υπάρχει ζήτημα ανασχηματισμού για την κυβέρνηση.
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πεταλωτής, κληθείς να σχολιάσει το πόρισμα του υπουργείου Πολιτισμού, με βάση τα συμπεράσματα των ελέγχων για τις προσλήψεις στο Μουσείο της Πέλλας "δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στη διαδικασία" και "για λόγους διαφάνειας θα δοθεί στους έλεγχες του φορέας δημόσιας διοίκησης, σε αντιδιαστολή με το τι έπρατταν οι υπουργοί Πολιτισμού της ΝΔ συμπεριλαμβανομένου κ του Αντώνη Σαμαρά"



Καμία αλλοίωση των αποτελεσμάτων, ούτε στοιχεία ιδιοτέλειας και υστεροβουλίας στην κατάρτιση του πίνακα κατάταξης των επιτυχόντων του διαγωνισμού πρόσληψης υπαλλήλων στην ΙΖ ΕΠΚΑ, σύμφωνα με πόρισμα των ελεγκτών του υπουργείου Πολιτισμού που παραδόθηκε στον υπουργό, Παύλο Γερουλάνο.Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, ο πίνακας κατάταξης των υποψηφίων καταρτίστηκε και η επιλογή των προσληφθέντων έγινε αποκλειστικά και μόνο με βάση τα κριτήρια μοριοδότησης που προβλέπει ο νόμος 2190/1994 περί ΑΣΕΠ.Επομένως, σύμφωνα με τους ελεγκτές του υπουργείου Πολιτισμού, είναι «παντελώς αβάσιμα» όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί αλλοίωσης των αποτελεσμάτων και παρατυπιών στο διαγωνισμό.Το πόρισμα θα αποσταλεί άμεσα στον Ειδικό Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης προκειμένου να αξιολογηθεί.


.....

αυτά λένε οι ειδήσεις.

αλλά δείτε τι γίνεται:

blogs τα οποία ουρλιάζουν βάζοντας ένα πόρισμα, κάποιου ελέγχου και λένε "να, δείτε τι λέει το σώμα επιθεωρητών, η διεθνής διαφάνεια, ο εισαγγελέας, η υπηρεσία ελέγχου τάδε" και με βάση αυτό "τα χώνουν", τώρα, που το πόρισμα δεν βολεύει τις επιδιώξεις τους, μας λένε ότι "μας δουλεύουν, πάνε να το κουκουλώσουν" κι άλλες ανοησίες, ποντάροντας στο λαϊκισμό, ποντάροντας στη γενική δυσαρέσκεια του κόσμου, που πλέον κινείται με το τεκμήριο της ενοχής για τους πολιτικούς.

"Όλοι οι πολιτικοί είναι ένοχοι, μέχρις αποδείξεως του εναντίου", είναι η λογική, που μας επέβαλλαν.

Εμείς, εδώ, θα επιμείνουμε, μέχρι τέλους στη σοβαρότητα. Χωρίς φανφάρες, πηχαίους τίτλους και βρώμικα χτυπήματα. Στο χέρι σας είναι αν θα μας διαβάζετε ή όχι. Κανείς δεν σας υποχρεώνει.

Αν θέλετε δημοσιεύματα, που χαιδεύουν τα αυτάκια σας και σας μετατρέπουν σε πολίτες-θεατές ρωμαϊκής αρένας, που περιμένουν να βγουν τα λιοντάρια να κατασπαράξουν τους μονομάχους, ε, δεν θα τα βρείτε εδώ.

Εσείς αποφασίζετε.

Εμείς, παραμένουμε ακέραιοι, έντιμοι και καθαροί απέναντί σας.

Γιατί απλά σας σεβόμαστε: δεν έχουμε τη φιλοδοξία να "σας κατευθύνουμε", ούτε τη ανηθικότητα να σας χαϊδολογούμε τα αυτιά, κάνοντάς σας πολίτες-θύματα στην κιμαδομηχανή των διαπλεκόμενων συμφερόντων.

Και νομίζω ότι τώρα πια το καταλαβαίνετε, ακόμη και οι φανατικότεροι αντιπασόκοι.

Αλλο πράγμα, η σκληρή και τεκμηριωμένη κριτική στην κυβέρνηση που έχει ξεσκίσει κάθε λαϊκό δικαίωμα και της τα χώνουμε, άλλο τα βρώμικα παιχνιδάκια, που υποκινούν εκδοτικά συμφέροντα, για τη δική τους "κονόμα".

"Συνένοχοι στο φόνο, δεν θα γίνουμε."

Απλά, ξεκάθαρα και Σαλονικιώτικα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη