31 Μαΐ 2010

Υποψήφιος Πρόεδρος της Κ.Σ του ΟΑΣΕ ο βουλευτής κ. Πέτρος Ευθυμίου

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος συναντήθηκε σήμερα με το κ. Πέτρο Ευθυμίου, Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).
Ο κ. Ευθυμίου γνωστοποίησε στον Πρόεδρο της Βουλής ότι, σύμφωνα με τις διαδικασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, ανακηρύχθηκε υποψήφιος για τη θέση του...

Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, εκλογή η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ΄Οσλο της Νορβηγίας στις 10 Ιουλίου 2010.
Ο κ. Πετσάλνικος τόνισε ότι η ελληνική Βουλή είναι ιδιαίτερα ενεργή στην κοινοβουλευτική διπλωματία σε όλους τους Διεθνείς Οργανισμούς στους οποίους μετέχει ελληνική Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία και στηρίζει το έργο των Ελλήνων Κοινοβουλευτικών στις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας.
Κατά μείζονα λόγο, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, όταν υπάρχουν θέσεις ευθύνης η δική του στήριξη, η στήριξη του ελληνικού Κοινοβουλίου, πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Προς επικύρωση της στήριξης του ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππος Πετσάλνικος αποστέλλει επιστολή προς τους Προέδρους των άλλων 55 Κοινοβουλίων, χωρών - μελών του ΟΑΣΕ. Με την επιστολή αυτή ο κ. Πετσάλνικος ανακοινώνει τη στήριξη της ελληνικής Βουλής στην υποψηφιότητα και το έργο του κ. Πέτρου Ευθυμίου με την επισήμανση ότι «χαίρει γενικότερης διακομματικής εκτίμησης».
Σημειώνεται ότι ο κ. Πέτρος Ευθυμίου τα τελευταία 6 χρόνια έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος και στη συνέχεια Πρόεδρος της 2ης (Οικονομικής) Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ, ενώ τον Ιούλιο του 2009, στο Βίλνιους της Λιθουανίας εξελέγη Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη