31 Μαΐ 2010

Οι απίστευτοι μηχανισμοί της προπαγάνδας.

Ή γιατί είμαστε μία αστεία χώρα, μέρος 9ον
Γράφει για ta xalia ο δημοσιογράφος Χρήστος Νικολαΐδης

Μόλις «έσκασε» η ομολογία Μαντέλη περί χορηγίας του από τη Siemens αμέσως, ούτε 12 ώρες αργότερα, «έσκασε» και ο αντιπερισπασμός: στη διάθεση της ανακριτικής επιτροπής της Βουλής, έγραφαν ίσως και με ενός είδους θριαμβολογίας κάποιες εφημερίδες,...

βρίσκεται ιδιόχειρο σημείωμα του Χριστοφοράκου που διατάσσει στέλεχος της εταιρίας να δώσει το 50% της μίζας «στο άτομο του υπουργικού συμβουλίου».

Ωραία για κάποιους. Έδεσε το γλυκό. Έτσι, ο κυριακάτικος Τύπος αντί να «ξεσκίσει» τον Μαντέλη, «αναγκάζεται» ένεκα της «αποκάλυψης» να παίξει το παιχνίδι με ίσες αποστάσεις. Δηλαδή στην Ελλάδα του 2010 η είδηση- βόμβα της ομολογίας ενός πρώην κορυφαίου υπουργού εξισώνεται με την πληροφορία για παρασκηνιακή δήθεν αποκάλυψη ενός σημειώματος από το αρχείο του πρώην ανωτάτου στελέχους της Siemens. Η εξίσωση γίνεται χωρίς απολύτως καμία διασταύρωση, δήλωση, επίσημη παραδοχή ή έστω την παρουσίαση του ίδιου του ντοκουμέντου. Ταυτόχρονα, μπροστά στην «αποκάλυψη» πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων χρησιμότατες πληροφορίες γύρω από αυτήν. Όπως για παράδειγμα ότι είναι λίγο δύσκολο ο Χριστοφοράκος να δίνει εντολές το 2008, όταν έχει αποχωρήσει (μάλλον διωγμένος) από την εταιρία το 2007. Ή ότι ο ίδιος, στις καταθέσεις του λέει και ξαναλέει ότι μίζες έδινε έως το 2006. Για πόσο αφελείς μας περνούν; Υπάρχει σήμερα Έλληνας που δεν αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για φτιαχτή είδηση, που παρουσιάστηκε μόνο και μόνο για να δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη η εντύπωση πως «όλοι ίδιοι είναι αφού μετά τον Μαντέλη, προκύπτουν και στοιχεία για γαλάζιο υπουργό».

Άλλωστε μέσα στο κλίμα κρίσης που ζούμε σήμερα στην Ελλάδα είναι λογικό και αναμενόμενο να απλώνεται και να βαθαίνει η πολεμική με το πολιτικό κατεστημένο. Λόγω του ότι ο μέσος Έλληνας έχει ακούσει πάρα πολλά και έχει διαβάσει ακόμη περισσότερα για τη διαφθορά του πολιτικού συστήματος δεν έχει απολύτως καμία επιφύλαξη να πιστέψει ότι κάποιος υπουργός της ΝΔ έχει μιζωθεί, κάπου το 2008.

Προσοχή: Δεν ισχυρίζομαι ότι οι υπουργοί της ΝΔ ήταν αγγελάκια. Κάθε άλλο. Απλώς πιστεύω ότι πρέπει να ρίξουμε το ανάθεμα όταν δούμε τις ατράνταχτες αποδείξεις και όχι τα παραπλανητικά βαρελότα…
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη