31 Μαΐ 2010

Τι δήλωσε ο Ψωμιάδης για την υποψηφιότητά του σήμερα;


ΔΗΛΩΣΕΙΣ Π. ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ «ΣΤΟΛΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ», ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ :

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με την υπόθεση του «Στόλου της Ελευθερίας», ο Νομάρχης Π. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Να εκφράσω τη λύπη της διοίκησης της Νομαρχίας για το θλιβερό γεγονός με το «Στόλο της Ελευθερίας» με την ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα. Θεωρώ ότι τέτοιες εντάσεις δεν ωφελούν την ειρήνη στη συγκεκριμένη περιοχή. Και να εκφράσουμε τη λύπη μας για τα θύματα απ’ όπου κι αν προέρχονται, ιδιαίτερα από τη φίλη χώρα της Τουρκίας».


ΕΡΩΤΗΣΗ: Μια και μπήκατε στη διαδικασία απολογισμού, θα μας πείτε και ποιος είναι ο επόμενος στόχος το Νοέμβριο; Από ποιο μετερίζι θα κινηθείτε;

«Νομίζω ότι είμαι σαφής το τελευταίο διάστημα. Δεν έχω πάρει τις τελικές μου αποφάσεις. Το επόμενο δεκαήμερο θα ανακοινώσω την απόφασή μου. Το σίγουρο είναι ότι δεν φεύγω από την αυτοδιοίκηση. Και φυσικά αυτό που θα ανακοινώσω θα είναι απόφαση δική μου και των συνεργατών μου. Όποιος θέλει, πρόσωπα και κόμματα, μπορούν να ακολουθήσουν και να στηρίξουν».


ΕΡΩΤΗΣΗ: Με δεδομένο ότι οι οφειλές προς τρίτους είναι 30 εκ. ευρώ σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν νέα σχολεία. Σε πόσα σχολεία δε θα χτυπήσει κουδούνι το Σεπτέμβριο;

«Είναι σε εξέλιξη 17-18 διδακτήρια από τα οποία κάποια μπορεί να παραδοθούν. Τα 30 εκατ. τα χρωστάμε άμεσα. Εμείς ζητήσαμε 50 εκ. ευρώ στην συνάντηση που είχαμε με τη νέα διοίκηση του ΟΣΚ. Δυστυχώς, είναι η μόνη διοίκηση του ΟΣΚ που ήρθε στη Νομαρχία και δεν μας έφερε ούτε ένα ευρώ αλλά και δεν μας είπαν ούτε τον προϋπολογισμό για το 2010. Αλλά δεν λιθοβολώ κανέναν. Διεκδικώ και θα διεκδικώ μαζί με τους δημάρχους. Άλλο να ζητάμε θυσίες από το λαό κι άλλο να μη λειτουργεί το κράτος. Δεν πήραμε τίποτε ούτε για δρόμους, ούτε για πολιτισμό, ούτε για αθλητισμό… Πως θα λειτουργήσει το κράτος; Πάντοτε θα υπάρχουν προβλήματα, το Σεπτέμβριο πάλι θα έχουμε διαμαρτυρίες παρά το τεράστιο έργο που κάναμε κατεβάζοντας τα ποσοστά από το 38% στο 10%».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη