12 Μαΐ 2010

Ας προτείνουμε το αυτονόητο στον αγώνα για την επιστροφή των γλυπτών.


Από το Parthenon-sculptures.blogspot.com
Έχετε λογαριασμό στο facebook; Τότε επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο και γίνεται μέλη της ομάδας που προτείνει το αυτονόητο:
Το νέο μουσείο Ακρόπολης να ηγηθεί της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα


Το Νέο Μουσείο Ακρόπολης ή κάποιος αντίστοιχος φορέας, να οργανώσει, μία επίσημη λίστα υπογραφών για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Αν και δεν είναι ότι καλύτερο να γράφουμε για την «στρατηγική» που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας στο θέμα δημόσια…. Παρόλα αυτά θα το κάνουμε πολύ συνοπτικά.

Η ιδέα είναι πολύ απλή. Επίσημα σαν χώρα είναι πολύ δύσκολο –ιδίως αυτήν την εποχή- να ανοίξουμε ένα «σκληρό μέτωπο» με την Βρετανία για το θέμα της επιστροφής των γλυπτών.

Είναι ωστόσο πολύ απλό και δωρεάν, το να ξεκινήσει η Ελλάδα μία επίσημη καταγραφή-συλλογή υπογραφών υπό την αιγίδα του Νέου Μουσείου για παράδειγμα.

Θυμίζουμε τέλος ότι με την συλλογή ενός εκατομμυρίου υπογραφών, σύμφωνα με την συνθήκη της Λισσαβόνας (η οποία είναι σε ισχύ σήμερα!) η χώρα μας αποκτά ένα ισχυρότατο «νομικό εργαλείο» το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιήσει όποτε θελήσει. (π.χ. μετά την οικονομική ύφεση)

Απλή ιδέα, χωρίς κραυγές, χωρίς υπερβολές, χωρίς έξοδα (η οικονομική κρίση βλέπετε…) και πάνω από όλα ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ!

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη