13 Μαΐ 2010

"Έφυγε" ο δημοσιογράφος Αντώνης Καρκαγιάννης


Πέθανε χθες, σε ηλικία 78 ετών, ο δημοσιογράφος και εκδότης της Καθημερινής Αντώνης Καρκαγιάννης. Ο Αντώνης Καρκαγιάννης γεννήθηκε το 1932 στα Αμπελάκια της Λάρισας.

Συλληπητήρια Κάρολου ΠαπούλιαΤα συλλυπητήριά του για το θάνατο του Αντώνη Καρκαγιάννη εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας:
«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για τον θάνατο του Αντώνη Καρκαγιάννη, που με το μαχητικό και ασυμβίβαστο πνεύμα του, το ήθος και την αξιοπρέπειά του, άφησε πλούσια κληρονομιά στη δημοσιογραφία.
Στους οικείους του, στην οικογένεια της "Καθημερινής" και σε ολόκληρο το δημοσιογραφικό κόσμο, εκφράζω τα συλλυπητήριά μου».

Συλλυπητήρια δήλωση του Προέδρου της Βουλής
για το θάνατο του δημοσιογράφου Αντώνη Καρκαγιάννη

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος πληροφορηθείς το θάνατο του δημοσιογράφου και εκδότη της εφημερίδας «Καθημερινή», Αντώνη Καρκαγιάννη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του δημοσιογράφου Αντώνη Καρκαγιάννη, εκδότη της εφημερίδας ‘‘Καθημερινή’’.
Ο Αντώνης Καρκαγιάννης υπηρέτησε επί δεκαετίες το δημοσιογραφικό λειτούργημα με πάθος, αφοσίωση και αίσθημα ευθύνης. Υπήρξε, όμως, από τα νεανικά του χρόνια και ένας ενεργός πολίτης που αγωνίστηκε με θάρρος για ιδέες και ιδανικά αντιμετωπίζοντας διώξεις, καταδίκες, εκτοπίσεις.
Άνθρωπος με ευρύτατη κατάρτιση αλλά και ιδιαίτερη καλλιέργεια, πνεύμα ανήσυχο, με διεισδυτική, συχνά ανατρεπτική σκέψη, με καίρια κριτική, ρηξικέλευθο, μαχητικό λόγο, αλλά και αίσθηση του χιούμορ. Υπήρξε συνεπής λειτουργός του ύψιστου δημοκρατικού αγαθού της ελεύθερης ενημέρωσης, το οποίο τίμησε με το ήθος, τη σοβαρότητα και την εργατικότητά του.
Ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων αλλά και ως άτομο, εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στους οικείους του».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη