13 Μαΐ 2010

Με ποιο τρόπο θα καταρρεύσει το σάπιο πολιτικοοικονομικό σύστημα...

Το κρατικοδίαιτο πολιτικοικονομικό σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς, που έφτασε τη χώρα και το λαό εδώ που μας έφτασε, βασίζεται σε έναν κεντρικό πυλώνα και αυτός δεν είναι άλλος από το δημόσιο χρήμα.
Στη χώρα μας δημιουργήθηκε μια κρατικοδίαιτη ολιγαρχική άρχουσα τάξη, η οποία απέκτησε ζωή και αναπτύχθηκε με κύρια  αιμοδοσία από τα χρήματα του κράτους, είτε αυτά προέρχονταν από δάνεια είτε από τη δυσβάστακτη φορολογία του λαού, είτε από τα πακέτα της ΕΕ.
Αυτή η ολιγαρχική άρχουσα τάξη....
απέκτησε θέση ισχύος απέναντι στην πολιτική ελίτ της χώρας, με κύριο μοχλό πίεσης τα ΜΜΕ. Σιγά σιγά, τα δύο μεγάλα κόμματα άρχισαν να συρρικνώνονται χωροταξικά. Πολλά περιφερειακά κομματικά γραφεία έκλεισαν το ένα πίσω από το άλλο. Οι αφισοκολλήσεις και οι μεγάλες συγκεντρώσεις έπαψαν να περνούν πολιτικά μηνύματα και υποχώρησαν. Ο πολιτικός αγώνας μεταφέρθηκε στα ΜΜΕ και κυρίως στις τηλεοπτικές οθόνες, όπου αναγορεύτηκαν σε τηλεαστέρες και υπ’ αριθμόν ένα πολιτικούς παράγοντες του τόπου πανελίστες και εκφωνητές ειδήσεων που αντί για αντικειμενικές ειδήσεις, το γύρισαν σε τηλεπαράθυρα, με προσχεδιασμένες αντεγκλήσεις για αύξηση της τηλεθέασης, με προσκεκλημένους τους αρεστούς και υπάκουους πολιτικούς των αφεντικών.

Σήμερα όμως το δημόσιο χρήμα στέρεψε και κινδυνεύει να σταματήσει η αιμοδοσία του συστήματος.

Το πολιτικοικονομικό κατεστημένο, μην υπολογίζοντας τίποτα, δεν δίστασε να βάλει ωμά το λαό στην εξαθλίωση του ΔΝΤ, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα η αιμοδοσία του συστήματος  από τα κατοχικά δάνεια.
Χθες είδαμε τους εταίρους αυτού του πολιτικοοικονομικού συστήματος να κατηγορούνται εκατέρωθεν, μέσα και έξω από τη Βουλή, προκειμένου να πάρουν καλύτερη θέση ισχύος στη μοιρασιά της εξαθλίωσης του λαού.
Αυτό λοιπόν το πολιτικοοικονομικό σύστημα θα καταρρεύσει σε μια μόνο περίπτωση. Αν υπάρξει μια ανώτερη δύναμη που θα ελέγξει που θα πάνε ακριβώς τα δανεικά. Μόνο τότε θα σταματήσει η αιμοδοσία της κρατικοδίαιτης ολιγαρχίας και το σύστημα θα καταρρεύσει. Διαφορετικά θα πάμε ακόμα χειρότερα.
Πιστεύετε εσείς ότι υπάρχει τέτοια δύναμη;;;


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη