18 Ιουν 2010

58 νέες άδειες περιπτέρων στη Θεσσαλονίκη

ΑΔΕΙΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΣΧΟΛΑΖΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΩΝ ΣΕ 58 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΗ Π ΨΩΜΙΑΔΗ

Άδειες εκμετάλλευσης σχολαζόντων περιπτέρων σε 58 δικαούχους θα διανείμει ο Νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης την Τρίτη 22 Ιουνίου 2010, στις 12 το μεσημέρι, στην...

αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Το Τμήμα Αποκέντρωσης της Διεύθυνσης Πολιτικών Δικαιωμάτων της ΝΑΘ, αρμόδιο για τις αποφάσεις χορήγησης αδειών εκμετάλλευσης σχολαζόντων περιπτέρων, ανακοινώνει ότι «συνολικά υπήρχαν προς διάθεση 58 περίπτερα εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και 50 περίπτερα στα τοπικά διαμερίσματα των δήμων του νομού Θεσσαλονίκης. Εξ αυτών, χορηγήθηκαν 50 από τα περίπτερα της πόλης και 8 από τα περίπτερα της υπαίθρου, καθώς τα υπόλοιπα περίπτερα στην ύπαιθρο δεν ζητήθηκαν. Τα τρία άτομα τα οποία απορρίφθηκαν δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις. Η διάθεση των αδειών έγινε κατ’ απόλυτη προτεραιότητα μετά τις 62 αιτήσεις που υποβλήθηκαν από τους ενδιαφερόμενους.

Οι δικαιούχοι εμπίπτουν στις κατηγορίες που ορίζει ο νόμος (ανάπηροι πολέμου, ανάπηροι ειρηνικής περιόδου, Δημοκρατικού Στρατού, αμάχου πληθυσμού, θυμάτων αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης κτλ).

Ο Νόμος 3648/2008 συμπεριλαμβάνει και άλλες κατηγορίες που θα μπορούν στο εξής να διεκδικήσουν τη χορήγηση αδειών περιπτέρων, δηλαδή:

1. Πολεμιστές της Κύπρου

2. Άτομα με αναπηρία

3. Πολύτεκνοι (δεν εφαρμόστηκε ακόμη).

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών από τους δήμους για την αποδοχή των νέων θέσεων περιπτέρων, θα ξεκινήσει η διάθεση των νέων θέσεων περιπτέρων, που ανέρχονται σε 54 περίπτερα για όλο το νομό».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη