22 Ιουν 2010

Θα βλεπουν την πλάτη μας οι Αργεντίνοι σήμερα !

Ελληνική αισιοδοξία για τον αγώνα κόντρα στην Αργεντινή
Οι Βασίλης Τοροσίδης και ο Γιώργος Καραγκούνης ακολούθησαν κανονικά τη σημερινή προπόνηση της εθνικής ομάδας, από την οποία όμως απουσίασε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού ένοιωσε σφίξιμο στον προσαγωγό και ως εκ τούτου ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, αλλά για προληπτικούς λόγους καθώς η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία. Αντίθετα, ο...

Θανάσης Πρίττας εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από τους προσαγωγούς του, με συνέπεια να ακολουθήσει και πάλι το ατομικό πρόγραμμα που του έχει συστήσει το ιατρικό επιτελείο.
(φωτο: η πλάτη της Ελένης Μενεγάκη)
Στη σημερινή προπόνηση ο Ότο Ρεχάγκελ μπέρδεψε λίγο τα πράγματα όσον αφορά την άμυνα, καθώς στο βασικό σχήμα είχε τους Βύντρα, Τοροσίδη στα άκρα και τους Μόρα, Κυργιάκο στόπερ, ενώ από με τους θεωρούμενους ως αναπληρωματικούς την τετράδα αποτελούσαν αντίστοιχα οι Σεϊταρίδης, Σπυρόπουλος, Παπασταθόπουλος και Μαλεζάς. Θεωρείται πάντως δύσκολο να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με την αναμέτρηση εναντίον της Νιγηρίας, καθώς αν συμβεί κάτι τέτοιο θα αφορά μάλλον στην επίθεση, με τον Σαμαρά να αντικαθιστά τον Γκέκα.

Το πρωί ο Γερμανός ομοσπονδιακός εκλέκτορας έδειξε στους διεθνείς το βίντεο του αγώνα Αργεντινή-Νότια Κορέα, εστιάζοντας στην επιθετική ανάπτυξη της «αλμπισελέστε» και ζητώντας μεγάλη προσοχή από τους παίκτες του στο κλείσιμο των χώρων και τις αλληλοκαλύψεις, αφού οι αντίπαλοι μπορούν να βρεθούν σε πολύ μικρό και κλειστό χώρο με «κλειστά μάτια».

Δηλώσεις Μαλεζά, Πρίττα

Σήμερα ήταν η σειρά των Στέλιου Μαλεζά και Θανάση Πρίττα να μιλήσουν στον Τύπο, εκπροσωπώντας τους συμπαίκτες τους στην καθημερινή επικοινωνία των διεθνών με τα ΜΜΕ. «Είναι ένα όνειρο που βιώνω εδώ και λίγες μέρες μαζί με τα παιδιά. Τους παρακολουθούσα σε όλη τη διαδικασία των προκριματικών. Το πιο σημαντικό είναι οι εμπειρίες που μπορείς να πάρεις από μια τέτοια διοργάνωση και να τις χρησιμοποιήσεις στο μέλλον» δήλωσε ο στόπερ του ΠΑΟΚ, ο οποίος διαφώνησε με όσους θεωρούν ότι η Αργεντινή θα είναι αδιάφορη την Τρίτη: «Το ότι είναι αδιάφορη δεν έχει καμία σημασία. Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι, είτε αγωνιστούν οι 'πρωτοκλασάτοι' είτε οι αναπληρωματικοί. Θα χρειαστούμε προσπάθεια και τύχη για να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Για τον τρόπο προσέγγισης του αγώνα εκ μέρους του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ο Μαλεζάς είπε: «Δεν μας έχει πει κάτι ιδιαίτερο ο προπονητής μας. Όλοι ξέρουμε ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ καλή ομάδα, με παίκτες που αγωνίζονται σε κορυφαία πρωταθλήματα. Δυστυχώς δεν έχουμε να τα βάλουμε με έναν καλό παίκτη, αλλά με 11 εξίσου καλούς».

Από την πλευρά του, ο Θανάσης Πρίττας αποκάλυψε ότι «έκανα μια συζήτηση για το μεταξύ μας παιχνίδι (Ελλάδας-Αργεντινής) με τον κ. Κούπερ όταν έγινε η κλήση μου και εγώ τον ευχαριστούσα για το ότι με βοήθησε να βελτιωθώ. Χαριτολογώντας είχε γίνει μια μικρή κουβέντα. Οπωσδήποτε πίστευε ότι η Αργεντινή είναι μεγάλο φαβορί, δεν μπορούσε να μην πιστεύει στη χώρα του».

Για το κλίμα στις τάξεις της εθνικής ανέφερε: «Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό. Μπορώ να πω ότι με υποδέχθηκαν εξαιρετικά τα παιδιά και ένιωσα αμέσως σαν να είμαι μέλος της οικογένειας. Σε κάθε αρνητικό αποτέλεσμα ο καθένας μπορεί να βρει ευκαιρία να παρουσιάσει όπως θέλει το κλίμα, αλλά στο δεύτερο παιχνίδι φάνηκε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Κάθε λεπτό είναι δύσκολο όταν αγωνίζεσαι. Έχεις τη δικιά σου αγωνία να βοηθήσεις, ακόμα και όταν δεν παίζεις».

Για τον επικείμενο αγώνα με την Αργεντινή επισήμανε: «Αυτό που πρέπει κυρίως να προσέξουμε είναι η αμυντική μας λειτουργία. Να κρατήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε το μηδέν πίσω. Αν καταφέρουμε να αιφνιδιάσουμε την Αργεντινή, ίσως καταφέρουμε να την εκπλήξουμε. Σίγουρα είναι το πιο δύσκολο ματς, για το οποίο έχω προετοιμαστεί στη καριέρα μου. Ελπίζω να έρθουν και δυσκολότερα».

Ως προς τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ως ομάδα την προσεχή αντίπαλο της εθνικής, ο Πρίττας θεωρεί ότι «η επίθεση δεν είναι ένα από τα αδύνατά της σημεία και γι' αυτό πρέπει να τους αποτρέψουμε να σκοράρουν, με κάθε τρόπο. Σε συσχετισμό, η άμυνά της δεν είναι το ίδιο καλή με την επίθεσή της».

Γυρνώντας το χρόνο πίσω, ο μέσος του Αρη τόνισε πως «καταλαβαίναμε ότι μπορεί να μας χρειαστεί και ένα τρίτο γκολ (στο παιχνίδι με τη Νιγηρία), έπρεπε όμως να προσέξουμε και την άμυνά μας, καθώς οι Νιγηριανοί θα ρίσκαραν για να σκοράρουν με κάθε τρόπο. Κάναμε κάποιες ευκαιρίες, αλλά δεν καταφέραμε να πετύχουμε άλλο ένα γκολ». Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ρωτήθηκε για τον τρόπο αντιμετώπισης του Λιονέλ Μέσι. «Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα όταν έχεις να αντιμετωπίσεις έναν ποδοσφαιριστή όπως ο Μέσι. Χρειάζεται ομαδική δουλειά και βοήθειες στον παίκτη που τον μαρκάρει», είπε.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη