9 Ιουν 2010

Κατέθεσε την υποψηφιότητά του ο Π. Ψωμιάδης

Νέες εσωκομματικές τριβές στη Νέα Δημοκρατία αναμένεται να προκαλέσει η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Παν. Ψωμιάδη για τη νεοσυσταθείσα -από τον Καλλικράτη- Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Αν και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο Αντ. Σαμαράς θα τον επέλεγε ο Νομάρχης Θεσ/νίκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του πριν ληφθεί σχετική απόφαση από τα όργανα του κόμματος. Οι κινήσεις αυτές δίνουν την εικόνα ότι...

ο Αντ. Σαμράς δεν μπορεί να ελέγξει τα στελέχη του και πως η κεντρική διοίκηση είναι αδύναμη απέναντι στους "τσιφλικάδες".
Η κίνηση αυτή υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσε να οδηγήσει και σε διαγραφή αλλά τώρα οι σύμβουλοι του αρχηγού της ΝΔ συνιστούν ψυχραιμία. Αν ο Αντ. Σαμαράς διέγραφε και τον Π. Ψωμιάδη -μετά τη Ντ. Μπακογιάννη- θα φαινόταν ότι εξοντώνει τους εσωκομματικούς του αντιπάλους.
Ιδιαίτερα δυσαρεστημένος φαίνεται ο δημαρχος Θεσσαλονίκης ο οποίος προσπαθούσε να ανεληχθεί κομματικά και η κόντρα του με τον Παν. Ψωμιάδη αποτελεί ιδανικό έδαφος.
Ο Παν Ψωμιάδης απευθύνοντας διακομματικό κάλεσμα στους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Ψωμιάδης δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι στα τοπικά θέματα δεν ανήκει σε κανένα κόμμα, αλλά στέκεται στο πλευρό της αυτοδιοίκησης, και της τοπικής κοινωνίας.
«Δηλώνω "παρών" σε προσκλητήριο ευθύνης για τη Θεσσαλονίκη μας, για τη Μακεδονία μας», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι θα στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στην οποία θα επισημαίνει ότι θέλει να προχωρήσει διακομματικά και ενωτικά.
Ερωτηθείς εάν ο κ. Σαμαράς του έδωσε το χρίσμα, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης απάντησε ότι «το χρίσμα το έχει δώσει ο λαός», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εάν χρειαστεί, να έχει συνάντηση ή επικοινωνία και με την Ντόρα Μπακογιάννη.
sofokleousin.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη