15 Ιουν 2010

Εξετάζουν τις καταγγελίες Κασιμάτη για χρηματισμό εφοριακών

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης βρίσκονται οι καταγγελίες του επιχειρηματία Νίκου Κασιμάτη για τουλάχιστον 15 εφοριακούς στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, πήραν μίζες εκατομμυρίων ευρώ για να κάνουν..

τα στραβά μάτια σε μεγάλες φορολογικές παραβάσεις εταιριών.

Χτες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης Παναγής Γιαννάκης, ο οποίος μελέτησε την πολυσέλιδη αναφορά με τις καταγγελίες, διέταξε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση και ανέθεσε τη διερεύνηση της υπόθεσης στον αντεισαγγελέα εφετών Γ. Σκιαδαρέση.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα εξεταστεί η βασιμότητα των καταγγελιών του 56χρονου, που αναφέρει περιπτώσεις εφοριακών τους οποίους, όπως ισχυρίζεται, δωροδόκησε δίνοντάς τους μεγάλα χρηματικά ποσά σε μετρητά. Ο ίδιος περιγράφει μία προς μία τις υποθέσεις για τις οποίες ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία για διεφθαρμένους εφοριακούς και αναφέρει συγκεκριμένα χρηματικά ποσά, που φέρεται ότι δόθηκαν ως μίζες. Οπως υποστηρίζει, μόνο για δύο συγκεκριμένες υποθέσεις είχε δοθεί ως φακελάκι σε εφοριακούς το ποσό των 400.000.000 δραχμών (1,2 εκατ. ευρώ) και κατονομάζει τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους. Συνολικά ο ίδιος υποστηρίζει ότι έδωσε πάνω από 2.000.000 ευρώ σε διεφθαρμένους εφοριακούς, για να «κουκουλώσουν» φορολογικές παραβάσεις συγκεκριμένων επιχειρήσεων, οι οποίες κατονομάζονται.

«Από κόσκινο» οι λογαριασμοί

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 56χρονος περιγράφει μία προς μία τις «βρόμικες» υποθέσεις και αποκαλύπτει τους δρόμους που ακολούθησαν τα «φακελάκια». Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πολυσέλιδη αναφορά του ο επιχειρηματίας κάνει λόγο ακόμη και για εφοριακό ο οποίος φέρεται ότι χρησιμοποιούσε μία off shore εταιρία για να «κρύβει» τα... ευμεγέθη φακελάκια που καταγγέλλεται ότι εισέπραττε. Ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι μπορεί να αποδείξει τις καταγγελίες που κάνει με μάρτυρες, αλλά και με στοιχεία που φέρεται να διαθέτει. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι εισαγγελικές αρχές θα κάνουν «φύλλο και φτερό» τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εφοριακών που καταγγέλλονται, ενώ θα ελεγχθούν εξονυχιστικά όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία.


Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης εξετάζεται το ενδεχόμενο μετά την ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας και ανάλογα με τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών, ώστε ν' αποφασιστεί ο ορισμός ειδικού εφέτη ανακριτή, ο οποίος θα αναλάβει το χειρισμό της δικογραφίας.
Πηγή: Ρεπορτάζ του ΒΑΣΙΛΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ
(η εφημεριδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ αποκάλυψε το μεγάλο σκάνδαλο με τις επιστροφές ΦΠΑ στην Α' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης)
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη