1 Ιουν 2010

ΠΑΟΚ. Δεν άκουσα την απάντηση. Πώς είπατε;


Η απόφαση για τη διακοπή της χρηματοδότησης των έργων ασφαλείας του γηπέδου της Τούμπας, με αφορμή επεισοδια φιλάθλων που έγιναν σε αγωνα ...χάντμπολ στη Λαμία, μεταξύ φιλάθλων της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, ξαναφέρνει στην επιφάνεια την...
παλιά πληγή της περίφημης αντιμετώπισης "δύο μέτρα, δύο σταθμά".

Το ερώτημα είναι απλό και κανείς δεν το απαντά. Όλοι τοποθετούνται εύκολα "εναντίον της βίας", εναντίον του διαχωρισμού της Ελλάδας σε Νότιους-Βόρειους, Αθήνα-Θεσσαολονίκη, Πλούσιους-φτωχούς, Κέντρο-επαρχία. Μόνο που το πρόβλημα δεν είναι εκεί.

ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΜΑ ΒΟΡΡΑ - ΝΟΤΟΥ. Μην ξαναλέμε τα ίδια και τα ίδια.

Υπάρχει σοβαρότατο θέμα, που περιγράφεται περιφραστικά ως εξής: "μη απάντηση".

Δεν το καταλάβατε; Να το κάνω πιό λιανά:

Το πρόβλημα είναι ότι όλοι έχουν άποψη, είναι έτοιμοι να πάρουν θέση και να σχολιάσουν, ενώ κάτι τέτοιο θα έπρεπε να απαγορεύεται, αν πρώτα δεν απαντήσουν, στο παρακάτω ερώτημα:
Τι διαφορά έχουν αυτά τα επεισόδια στην Πάτρα, που δεν είχαν συνέπειες στις ομάδες της Αθήνας, από αυτά της Λαμίας, που οδήγησαν σε οικονομική τιμωρία του ΠΑΟΚ;




Δεν άκουσα την απάντηση! Πώς είπατε; Ποιά είναι η διαφορά;
και εδώ θα επαναλάβω, ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια με αυτά που έγραψα σε προηγούμενο άρθρο, για τον ΗΡΑΚΛΗ:
Όπως ξέρουν όσοι ασχολήθηκαν ελάχιστα με παρόμοιες περιπτώσεις, πρόκειται για "καταστάσεις ζούγκλας", όπου επικρατεί χάος.
Το έργο είναι χιλιοπαιγμένο, οι απελπισμένοι φίλαθλοι θα στραφούν εναντίον δικαίων και αδίκων και θα την πληρώσουν όπως πάντα, αυτοί που δε φταίνε!
Οι φίλαθλοι, θα στραφούν, με το ίδιο και απαράλλαχτο εδώ και δεκαετίες λεκτικό, εναντίον των "πολιτικών της πόλης", από τους οποίους θα ζητήσουν σωτηρία, χωρίς να θέλουν να ακούσουν αντιρρήσεις όπως "μα, δεν εισακούγονται οι πολιτικοί της πόλης!".
Κι έτσι, για μια ακόμη φορά θα "χτυπηθούμε" -ως Θεσσαλονίκη- μεταξύ μας. Θα αποδυναμώσουμε και θα φέρουμε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους πολιτικούς μας, που έτσι κι αλλιώς δεν εισακούονται και δεν μετέχουν στον σκληρό πυρήνα της εξουσίας, θα αναστατώσουμε τη ζωή της δικής μας πόλης, θα κάψουμε τα δικά μας αυτοκίνητα και μαγαζία και θα σπάσουμε τις δικές μας βιτρίνες.
Αυτή είναι η μοίρα του αδύναμου και αυτή είναι η αλήθεια.
Για αυτό οι νόμοι εφαρμόζονται επιλεκτικά για τις ομάδες εκτός Αθηνών. Γιατί τα συλλαλητήρια, οι πορείες, οι καταστροφές γίνονται μακριά από την έδρα.
Για τους ανόητους που θα πουν "πάλι χωρίζετε την Ελλάδα;", την απάντηση τη δώσαμε πολλές φορές, πολύ ξεκάθαρα!
Εσείς τη χωρίζετε!
Εσείς θέλετε να υπάρχουν δύο ταχύτητες πολιτών ! Εμείς θέλουμε ισονομία. Όχι να παίρνουμε εύκολα δυσάρεστες αποφάσεις γα τη Θεσσαλονίκη ή το Ηράκλειο, αφού "δεν θα κινδυνέψουν τα δικά μας μαγαζιά από σπασίματα", ενώ δεν περνάει από το μυαλό μας η ιδέα να τιμωρήσουμε π.χ. τον Ολυμπιακό με υποβοβιβασμό γιατί "θα καεί ο Πειραιάς". Όταν οι φλόγες είναι μακριά, δεν σας νοιάζουν, αυτή είναι η αλήθεια.
Και δεν πιστεύω να βρεθεί κάποιος που διαβάζει taxalia, να μας πεί ότι υπάρχει.
Εμείς αποδείξαμε με τον πιό ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ τρόπο, ότι δεν υπάρχει ισονομία.
Επί 6 μήνες ρωτούσαμε κάθε μέρα, τι απέγιναν οι συλληφθέντες στον αγώνα ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. Τότε που για πρώτη φορά συνελήφθησαν φίλαθλοι του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και δεν υπήρχε δυνατότητα να μη φυλακιστούν.
Θυμάστε τι έγινε; Κατήργησαν το νόμο, που προέβλεπε τη φυλάκιση! Μετά από αυτό, ποιός τολμά να μας μιλήσει; Με τι θράσος;
.
Για όσους ξεχνούν ηθελημένα, ας ξαναθυμηθούν αυτό.
(και αυτό).
Άνθρωπος που δεν μπορεί να απαντήσει στο αιώνιο ερώτημα "τι έγιναν τελικά οι 63 συλληφθέντες στον αγώνα ΑΕΚ-ΟΣΦΠ;", ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ δια ροπάλου να έχει γνώμη και απαντήσεις. Πρώτα απαντάς στην ερώτηση και μετά σχολιάζεις για το ποιοί ρίχνουν λάδι στη φωτιά κι άλλες ανοησίες. Πού ήσουν όταν εμείς ξελαρυγγιζόμασταν για ισότητα και εφρμογή των νόμων; Γιατί δεν πήγαν φυλακή; Πού ήσουν τότε;
Τι απέγιναν τελικά; Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/06/blog-post_5521.html#ixzz0pcI3zZ3g
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη