7 Ιουν 2010

Διαιτητική απόφαση που ρυθμίζει όρους αμοιβής και εργασίας εργαζομένων σε Τηλεοπτικούς σταθμούς της Βόρειας Ελλάδας.

Μετά από έξι μήνες αγώνα και προσπάθεια και αφού οι απ’ ευθείας διαπραγματεύσεις με τους εργοδότες κατέληξαν σε αδιέξοδο, εκδόθηκε η Διαιτητική απόφαση που ρυθμίζει τους όρους αμοιβής και εργασίας για το 2010 των Τεχνικών που εργάζονται στους Ιδιωτικούς Τοπικούς και Περιφερειακούς Τηλεοπτικούς σταθμούς της Βόρειας Ελλάδας.
Με την Απόφαση αυτή αυξάνονται κατά 1,5% αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2010 οι μισθοί όλων των τεχνικών που θα τους καταβάλλονται πλέον υποχρεωτικά σε τραπεζικό λογαριασμό.

Ακόμη, αυξάνεται από έξη σε εφτά μέρες η άδεια γάμου, καθιερώνεται ως υποχρεωτική Αργία και η γιορτή του Αγίου Πνεύματος και η ΣΣΕ καλύπτει πλέον όλους όσους ασκούν το επάγγελμα του τεχνικού τηλεόρασης είτε έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος είτε όχι.

Επίσης, σε περίπτωση που τεχνικός συνταξιοδοτηθεί του καταβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό το 50% της νόμιμης αποζημίωσης που θα έπαιρνε σε περίπτωση απόλυσής του,

Αξίζει να σημειωθεί ότι με αίτησή μας στο Υπουργείο εργασίας η Δ.Α. καθίσταται υποχρεωτική και για τα μη μέλη της Ένωσης. Ολόκληρη η ΣΣΕ (Δ.Α.) υπάρχει στην ιστοσελίδα της Ένωσης www.etitbe.gr .

Ζητάμε από όλους τους συναδέλφους μας των Τοπικών και Περιφερειακών σταθμών της Βόρειας Ελλάδας να ζητήσουν την άμεση εφαρμογή της και σε περίπτωση που συναντήσουν άρνηση να το καταγγείλουν αμέσως στο Δ.Σ. της Ένωσης.

Εμείς θα ζητήσουμε από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες σε κάθε πόλη να πραγματοποιήσουν ελέγχους για την πιστή εφαρμογή της.


Επίσης:
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Ιουνίου η Συνέλευση των τεχνικών που εργάζονται στην Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης (TV100). Θέμα συζήτησης ήταν κατάφορη παραβίαση της Σύμβασης Εργασίας που υπέγραψε πριν από δύο χρόνια η Ένωσή μας με την Διοίκηση της ΔΕΠΘΕ.

Αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει άμεσα μια συνάντηση με τον πρόεδρό της και Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Β. Παπαγεωργόπουλο για να του παραδώσει το πόρισμα της νομικής μας υπηρεσίας που λέει ότι οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Κανάλι δεν συμπεριλαμβάνονται στην νομοθεσία για τις περικοπές στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα και να του ζητηθεί να τηρήσει στο ακέραιο τα όσα συμφώνησε μαζί μας.

Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε σε κλιμακούμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις μέχρι να πετύχουμε την ανάκληση της άδικης απόφασης και να επιστραφούν τα χρήματα που κρατήθηκαν.

Καλούμε όλα τα μέλη μας και μη και ιδιαίτερα τους τεχνικούς που εργάζονται στην Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης σε ετοιμότητα .

Η ΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη