9 Ιουλ 2010

"20 εκατομύρια ευρώ έφαγε ο Ορφανός"

Αυτό ακριβώς μου είπε ένας συνάδελφος το πρωί στο γραφείο. Και ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα. Είκοσι εκατομμύρια έφαγε ο Ορφανός; Σαν πολύ χοντρά μας τα κόβεις ρε Γιαννάκη, του λέω.
Ομολογώ, ότι δεν ήξερα τη σχετική είδηση.
Ψάχνοντας όμως σε φιλοκυβερνητικά σάιτς, δηλαδή εχθρικά προς τον Ορφανό, διαβάζω:

"Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται το υπουργείο, με τη σύμβαση που υπεγράφη χωρίς τη σύμπραξη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το Ελληνικό Δημόσιο δια του τότε υφυπουργού κ.Ορφανού ανέλαβε την υποχρέωση να καταβάλει το ποσό των 4 εκατ. ευρώ για τη διοργάνωση στην Ελλάδα της παραπάνω τελετής στις 6 Νοεμβρίου 2006. Επρόκειτο για μία εκδήλωση διάρκειας μίας ημέρας, για την οποία η εταιρεία “RAM MEDIA LTD” θα κατέβαλε κατά το υπουργείο σύμφωνα με τη σύμβαση «καλές προσπάθειες» να προσελκύσει έξι βραβευμένους ποδοσφαιριστές και διασημότητες και VIP γενικώς από τον κόσμο, ενώ για τον σκοπό αυτό της δόθηκε και προκαταβολή ύψους 2,4 εκατ. ευρώ. Υποστηρίζεται μάλιστα ότι για την ίδια εκδήλωση συστήθηκε και Οργανωτική Επιτροπή υπό τον τότε ΓΓΑ κ.Δουβή, με δικό της προϋπολογισμό, δική της Γραμματεία και Οικονομικό Υπόλογο, που καθόρισε το συνολικό κόστος της εκδήλωσης σε 6,3 εκατ. ευρώ. «Τελικά, η εκδήλωση αυτή δεν έλαβε ποτέ χώρα και το Ελληνικό Δημόσιο, με αποφάσεις των αγγλικών δικαστηρίων, που ορίστηκαν αρμόδια με την ίδια ετεροβαρή σύμβαση που υπεγράφη από τον κ.Ορφανό, έχει υποχρεωθεί να καταβάλει μέχρι σήμερα στην αφερέγγυα και υπό εκκαθάριση εταιρία “RAM MEDIA LTD” το ποσό των 14 εκατ. ευρώ», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου. "
.
Δηλαδή, πρόκειται για χρήματα (14 εκ. και όχι 20), που έχει υποχρεωθεί να καταβάλει το δημόσιο σε μια ξένη εταιρεία, από Αγγλικό δικαστήριο. Και δεν ξέρουμε ακόμη, αν και πόσα έχουν δοθεί.
Τώρα, πώς αυτό έφτασε να διαδιδεται από στόμα σε στόμα ως "Ο Ορφανός έφαγε 20 εκατομμύρια", ψάξτε το στα κανάλια και στη συνήθεια που έχουμε να "πασαλείφουμε". Επιφανειακά, δίνουμε σημασία σε έναν τίτλο κι όποιον πάρει ο Χάρος...
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη