22 Ιουλ 2010

Απάντηση σε σχόλιο για άρθρο του Στ.Κυριαζή

Αγαπητά ΤΑΧΑΛΙΑ,
σας στέλνω απάντηση σε άρθρο σας (την οποία κοινοποιώ και στο συγγραφέα του άρθρου) με email και αν θέλετε μπορείτε να τη δημοσιεύσετε μιας και εμένα δεν με άφησε λόγω μεγέθους

Αγαπητέ Ανώνυμε,

πρόσεχε τι καταλαβαίνεις από αυτό που διαβάζεις και κυρίως πως αντιλαμβάνεσαι και τι αναμεταδίδεις αυτό που διαβάζεις.
Επειδή διαβάζω καθημερινά ΤΑΧΑΛΙΑ και μπαίνω σε διάφορα ελληνικά ή ξένα blogs το λιγότερο 30 φορές (προκειμένου να διασταυρώσω ή να συλλέξω ειδήσεις για να μπορώ να διαμορφώσω άποψη για τα τεκταινόμενα) αυτό που έχω να παρατηρήσω για τον κ. Κυριαζή (τα άρθρα του οποίου συλλέγω με προσοχή) είναι ότι προηγείται των ειδήσεων ή των γεγονότων που συμβαίνουν τελικά στη χώρα μας και τον κόσμο κατά πολύ όλων αυτών που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι (τρομάρα τους).

Επίσης εάν είχατε την τιμή να συμπεριλαμβάνεσθε στην προσωπική mailing list του κ. Κυριαζή (τον ευχαριστώ πολύ που μετά από ενόχλησή μου με συμπεριέλαβε) θα ενημερωνόσασταν για την συγκεκριμένη είδηση πολύ πριν παίξει στα έντυπα που αναφέρετε και που επίσης ο κ. Κυριαζής στο άρθρο του αναφέρει (εννοώ το ΒΗΜΑ) και δεν καταλαβαίνω γιατί μας τα ξαναλέτε (μάλλον για να δημιουργήσετε εντυπώσεις)??? Θα είχατε επιπλέον την δυνατότητα να ενημερώνεσθε για πράγματα που ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν θα παίξουν σε κάποιο blog ή έντυπο μιας και «τσούζουν» πραγματικά πολλές συντεχνίες και χτυπούν πολλά κακώς κείμενα …

Αναφέρετε επίσης στο σχόλιό σας :
Οι δανειστές της όμως θεωρούν τη φορολόγηση των τραπεζών «μη βιώσιμο μέτρο το οποίο προκαλεί στρεβλώσεις στην αγορά». Επικεντρώνουν δε την προσοχή τους στις δημόσιες δαπάνες ιδιαίτερα σε σχέση με τις «μεγάλες ζημιογόνες κρατικές επιχειρήσεις που πρέπει να αναδιαρθρωθούν προκειμένου να μειωθεί το βάρος τους στον προϋπολογισμό» τονίζει ο κ. Ρόζενμπεργκ. Προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που σημειώνει ότι για να μειωθεί το έλλειμμα της Ουγγαρίας τον επόμενο χρόνο «θα απαιτηθούν σκληρές αποφάσεις, ιδιαίτερα στον τομέα των δαπανών»."
γεγονός που με κάνει να καταλάβω ότι συμφωνείτε με τις πρακτικές αυτές και με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι συμπαρατάσσεστε ιδεολογικά με τους «τριτοδρομιστές» είτε με τους «νεοφιλελεύθερους» είτε με κάποιο άλλο εξωτικό σχήμα διατήρησης της Οικονομικής Ολιγαρχίας (π.χ. αφεντικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, ή λαμόγιων των CDS) με σύμμαχο την εξαθλίωση των ανθρώπων.
Σας παραπέμπω λοιπόν στην οικονομική ιστορία (με τους συνήθεις κύκλους της όπως λέει και ο Κοντρατιεφ – στην υφιστάμενη φάση βρισκόμαστε στο «χειμώνα Κοντράτιεφ») συγκεκριμένα εκεί γύρω στο 1750, όπου ο David Hume δήλωνε ότι «...δεν χάνουν όλοι μαζί τον χρυσό...».
ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ (αν και με τις μ@λ@κ#ες που έγιναν ως αποτέλεσμα των Συμφωνίων της Βασιλείας πρέπει τώρα να παραγάγουμε χρήμα που δεν υπήρξε ποτέ για να ξεπληρώσουμε τις φούσκες των λαμόγιων – βλέπε CDEs) μόνο που δεν είναι στη δική μου τσέπη … συμπεραίνω ότι ούτε και στη δική σας είναι … και φαντάζομαι ότι ούτε στου κ. Κυριαζή…

Την καλημέρα μου Ανώνυμε και ελπίζω να συμπαρατάσσεαι με τους ανθρώπους (αυτούς που καθημερινά εξαθλιώνονται από την ισχύ των χρηματοπιστωτικών συστημάτων, των λαμόγιων και των οργανισμών που τους υπηρετούν π.χ. ΔΝΤ – όχι το Τ δε σημαίνει τσογλάνια όπως άκουσα τελευταία να λέγεται) και όχι με τα ΘΗΡΙΑ

Φιλικά
Th. S.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη