15 Ιουλ 2010

«Για τους αγαπητούς ανώνυμους στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.»

Οι αναγνώστες του TaXalia συνεχίζουν την ανταλλαγή απόψεων μέσα από το TaXalia
Οι προηγούμενες επιστολές που λάβαμε:
ΠΟΛΥΠΑΘΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ – ΠΟΛΥΠΑΘΗ «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ»
«Γιατί τόσος φόβος κύριε Ρέππα;»
Θέμα : Εγνατία Οδός Α.Ε, να τα πούμε και έτσι τα πράγματα.....

Αγαπητοί ανώνυμοι,
Ως ο πρωτεργάτης αυτού του διαλόγου, που χάρη στο «taxalia blog» βγάζουμε στον αέρα αλήθειες και γεγονότα, οφείλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την άμεση ανταπόκριση που δείξατε, επαληθεύοντας τα γραφόμενά μου.

Παραδεχθήκατε, λοιπόν, ότι ποτέ δεν ίσχυσε νόμος, ούτε παλιά ούτε τώρα, όπως ο 3812/2009 δήθεν μας επιτρέπει να μιλάμε για… διαφάνεια!!! Ποιος την έχασε και πότε, για να την βρείτε εσείς και να την εφαρμόσετε;
Παραδεχθήκατε και επιβεβαιώνεται στα σχόλιά σας ότι...

και παλιά - γνωρίζουμε όλοι πότε και δεν είναι ανάγκη να χωρίζουμε την ιστορία της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. σε χρονικές περιόδους, λες και διαβάζουμε βιβλίο ιστορίας του Ελληνικού Έθνους - ότι ποτέ δεν ίσχυσε τίποτα. Σε ποιους διαγωνισμούς αναφέρεστε ότι γινόταν; Σε αυτούς που διαμορφωνόταν με κριτήρια κομματικά; Με κριτήρια που έβαζαν οι όποιοι κυβερνώντες και οι διορισμένες από αυτούς διοικήσεις στην εταιρεία; Με διαγωνισμούς που πετύχαιναν μόνο όσοι τύχαινε να φέρουν επώνυμο συμμετέχοντα στο διοικητικό συμβούλιο ή με συγγενική σχέση με αυτούς; Υπήρχαν και τότε «κουμπάροι» αγαπητοί μου, αλλά μάλλον η μνήμη σας είναι επιλεκτική.

Με ρωτάτε γιατί δεν αναφέρω ονόματα νεοσυμβασιούχων. Θα τα αναφέρω, αγαπητέ ανώνυμε εκεί που πρέπει, γιατί θα ερωτηθώ, αλλά όχι σε εσάς. Θα αναφέρω επίσης και την ανάγκη που υπήρχε να προσληφθούν αυτοί οι χρυσοπληρωμένοι εμπειρογνώμονες «αρεστοί» χωρίς διαγωνισμό, αφού μόνιμοι μηχανικοί της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., έχουν αράξει στα γραφεία και παρακολουθούν την ηλεκτρονική ανάρτηση διαφόρων κειμένων, άρθρων, επιστολών κλπ. Αλλά είναι φυσικό να τους ενδιαφέρει η επικαιρότητα και η ειδησιογραφία, αφού έτσι θα μάθουν πρώτοι για την περικοπή των επιδομάτων τους, την ποσοστιαία μείωση του μισθού τους και ότι άλλο αφορά στα δικαιώματά τους. Για όλο αυτό το τεράστιο έργο που έχουν καταφέρει να παραδώσουν μέσα από τα γραφεία τους, μπροστά από τις οθόνες των υπολογιστών τους!

Διορθώνετε την αναφορά μου στα διόδια, υπερασπιζόμενος - αυτό το έχετε μάθει να το κάνετε πολύ καλά, για αυτούς που σας ευνόησαν – ανθρώπους της εποχής της διοίκησης Λαμπρόπουλου. Για τα ΣΕΑ όμως, που θα μπορούσαν παράλληλα με την κατασκευή του άξονα να γίνονται και να εξυπηρετούν τους χρήστες, τι λέτε;

Τακτοποιείτε τα πράγματα, αναφέροντας ότι η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε μετριέται από τα πόσα χρόνια εργάστηκε κανείς στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. Σε ποια θέση όμως; Στη χλιδή του γραφείου σας ή στο εργοτάξιο στην Αρκούδα; Και όσοι ήρθαν τα χρόνια τα τότε, τα παλιά, από ποια έργα οδοποιίας την είχαν την τεχνογνωσία; Και οι CM μηχανικούς είχαν και οι εργολάβοι πάλι μηχανικούς είχαν. Μην τρελαίνεσαι, δεν είμαστε εξωγήινοι!

Προτείνετε εσείς τα κριτήρια του διαγωνισμού που μελλοντικά ίσως γίνει, απαξιώνοντας την διαδικασία του ΑΣΕΠ που ήδη θα έπρεπε πολλά χρόνια πριν να ισχύει, αφού σας κόβει τα χέρια να «χώνετε» τα δικά σας… «τσουτσέκια»! Ζητώ συγνώμη σε αυτό το σημείο από τους αναγνώστες, υπενθυμίζοντας δε, ότι αντιπαραβάλλω δικές σας λέξεις και φράσεις που έχετε συνηθίσει στον προφορικό και γραπτό σας λόγο.

Και για τους διπλοθεσίτες της Εγνατίας, ποια η γνώμη σου αγαπητέ μου; Δεν μας την είπες, σου διέφυγε ή δεν έχεις τι να πεις; ¨Όταν όντας δημόσιοι υπάλληλοι καπαρώνουν θέσεις στην Εγνατία για χρόνια πολλά, την ίδια ώρα που άλλοι χάνουν την μοναδική πηγή εισοδήματός τους. Όταν παράλληλα με τον μισθό τους σαν δημόσιοι υπάλληλοι ξεζουμίζουν τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες που δεν πήραν ακόμη «χαμπάρι» το τι γίνεται με την μισθοδοσία των Εγνατιακών. Θα τους πιάσει η απογραφή αυτούς κύριε Ραγκούση; Για να δούμε!

Δεν πρέπει να τολμάς, αγαπητέ ανώνυμε, να λες ότι είμαι βαμμένος κομματικά, γιατί όλα αυτά τα χρόνια εργασιακής μου απασχόλησης στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. μόνο αυτό δεν φάνηκε. Σε αντίθεση με σένα που κρίνεις τους ανθρώπους μόνο από την ημερομηνία πρόσληψής τους. Και δεν είσαι ο μόνος βέβαια, όλοι στην εταιρεία αυτό υπολογίζουν με το μυαλό τους. Είσαι με αυτούς ή με τους άλλους; Και θα μου πεις μετά ότι η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. δεν είναι η εταιρεία, που βρίσκει πάντα τρόπους να κρατάει τους «αρεστούς με την εξουσία»;

Δεν πρέπει πάλι να τολμάς, αγαπητέ ανώνυμε, να μιλάς για ηθικές αξίες εσύ, που υποτίθεται ότι προασπίζεσαι συλλογικά συμφέροντα - και μην το αρνηθείς λέγοντας ότι κατάλαβα λάθος – ενώ στην ουσία κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου, όπως σωστά αναφέρει άλλος συνάδελφος, διεκδικώντας το δίκαιο της τσέπης σου και των ομοϊδεατών σου.

Με το πρόσχημα της υπεράσπισης των συμφερόντων της εταιρείας, παραδέχεστε αγαπητέ μου, ότι το έργο που παίζετε για ακόμη μια φορά έχει και άλλους ρόλους «μαριονέτας», αρωγούς στο ρόλο του Προέδρου, αφού από την θέση αυτή γενικότερα εσείς, μόνο ρόλους σε θίασο μπορείτε να παίξετε.

Σας αγαπώ όλους,

Η μαριονέτα σας.


Σχόλιο TaXalia: Το TaXalia είναι επώνυμο blogΟ κάθε ένας από εσάς που έστειλε επιστολές είναι ΕΠΩΝΥΜΟΣ. Απλά εμείς επιλέγουμε να μην αναγράφουμε τα ονόματα.
Η Ανωνυμία στα blogs απελευθερώνει τις απόψεις.
Πείτε τις απόψεις σας, αλλά παρακαλώ μην ειρωνεύεστε την ελευθερία=ανωνυμία των αναγνωστών του TaXalia. Σε εποχές όπου τα ΜΜΕ δεν κάνουν σωστα την δουλειά τους, ας την κάνουμε εμείς -ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ- τουλάχιστον! Κατά τα λοιπά, γνώστης του θέματος και ο τελευταίος
αποστολέας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη