30 Ιουλ 2010

Πόσο αθώος είναι ο συνδυασμός (όλα σε ένα) Η/Υ-κινητών τηλεφώνων-ευρυζωνικών δικτύων;

Δεν μας αρέσει να το παίζουμε παντογνώστες αλλά σίγουρα όταν γράφουμε κάτι στο ΤαΧαλια προσπαθούμε να το τεκμηριώνουμε προσεκτικά.

Για τα στρατιωτικά θέματα – άμυνα και παρόμοια ζητήματα, το ΤαΧαλια έχει κύρια δύο-τρεις διαδικτυακούς τόπους που τον ενημερώνουν σχετικά. Φυσικά δεν είναι λίγες οι φορές που εσείς οι αναγνώστες μας στέλνετε θέματα προς δημοσίευση αλλά και πληροφορίες για σχετικά θέματα. Όμως υπάρχουν πράγματα που....
τα ξέρουμε πολύ καλά, καλύτερα από ότι φαντάζεστε. Τέτοιο θέμα είναι και η ψηφιακή τεχνολογία που αφορά την διαχείριση χωρικών και άλλων δεδομένων.

Σε συνέχεια λοιπόν του άρθρου μας «Δείτε πόσο εύκολα οι Τούρκοι εντοπίζουν τα στρατόπεδα της χώρας μας!», που για κάποιους μπορεί να μοιάζει «αγαθό»…
…Θα ήθελα να σας πω τα παρακάτω (ξαναγράφω, δίχως να θέλουμε να φανούμε παντογνώστες):

Οι νέες τεχνολογίες και συγκεκριμένα ο συνδυασμός Η/Υ-κινητών τηλεφώνων-ευρυζωνικών δικτύων (όλα σε ένα!), αλλάζουν τα δεδομένα στον τρόπο διάδοσης της πληροφορίας. Έτσι λοιπόν σε λίγο (σε πολλές περιπτώσεις ήδη συμβαίνει) απίστευτα πολλές πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες με πολύ οργανωμένο και εύχρηστο τρόπο. Ο παραπάνω συνδυασμός είναι απίστευτα δυναμικός και δίνει την δυνατότητα σε κάποιους να συλλέγουν και συνδυάζουν πληροφορίες και δεδομένα με σκοπούς που κανείς δεν ξέρει ακριβώς.

Για να μην σας κουράσω άλλο με την περιγραφή ας περάσω στην ουσία, δηλαδή στα παραδείγματα.

Ο παραπάνω συνδυασμός Η/Υ-κινητών τηλεφώνων-ευρυζωνικών δικτύων (όλα σε ένα) δίνει την δυνατότητα:
- Να καταγράφεται το στίγμα του χρήστη κάθε στιγμή με ακρίβεια από λίγα μέτρα έως λίγες δεκάδες εκατοστά. Αυτά τα στίγματα αποθηκευμένα στο ατομικό μητρώο (ip) μπορούν να είναι πολύ εύκολα προσβάσιμα και να απεικονισθούν σε ειδικά λογισμικά με πολύ εύχρηστο τρόπο.
- Να συνδυάζει το στίγμα αυτό με τις αποθηκευμένες εικόνες και video που έχει αποθηκεύσει στην συσκευή του (στο τέλος έχω και ένα παράδειγμα)
- Να καταγράφονται συνομιλίες και επαφές αλλά και όλα τα e-mails
- Να κάνει συνδυασμό γεγονότων και ψηφιακών προτιμήσεων αλλά και των παραπάνω πληροφοριών αυτόματα
- Και πολλά άλλα που δεν είναι του παρόντος… … …

Έτσι λοιπόν, να μην σας φαίνεται καθόλου παράξενο ότι κάθε τι που κάνουμε στην καθημερινότητά μας πλέον (και αν όχι για όλους σήμερα, στο άμεσο μέλλον για όλους!) θα είναι καταγεγραμμένο πλήρως, με τον τρόπο μάλιστα που συνοπτικά σας περιγράψαμε πιο πριν.

Άρα για να βάλουμε ένα τέλος στην σειρά αυτών των δημοσιεύσεων που κάνουμε, κάθε τι έχει την σημασία του. Έτσι και για τον στρατό, έχει σημασία να προστατεύει τα δεδομένα του, έστω και αν το ίδιο δεν κάνει η google ή άλλες αντίστοιχες εταιρίες.
Μην ξεχνάμε ότι … η λεπτομέρεια κάνει την διαφορά.

Δεν θα σας κουράσω άλλο, αλλά που και που καλό είναι να κάνουμε και σχετικά ποστ, διότι η καθημερινότητα μας κάνει να ξεχνάμε ορισμένα βασικά θέματα και μας κάνει να αγνοούμε ότι μέρα την μέρα, χάνουμε βασικές ελευθερίες και αγαθά…

Τέλος δείτε και ένα παράδειγμα από τρία printscreen κινητού τηλεφώνου (iphone 3GS).
Η συσκευή χωρίς να έχει πάρει σχετική άδεια ή ρυθμιστεί σχετικώς από τον ιδιοκτήτη, αναπαριστά ΟΛΕΣ τις φωτογραφίες σε χάρτη και ο χρήστης με πάρα πολύ εύχρηστο τρόπο, μπορεί να δει ποια φωτογραφία πάρθηκε που και τι ώρα… (δεν κάνει αυτό να το μάθουν οι γυναίκες μας…)








Αυτά για σήμερα…
TaXalia/d


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη