19 Ιουλ 2010

ΕΠΙΜΙΣΘΙΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.

Ευτυχώς που υπάρχει και η «ανωνυμία» των blogs και μάλιστα έγκυρων, αξιόπιστων, με αναγνωσιμότητα και διαθέσιμων να δημοσιεύσουν τον «πόνο» οποιουδήποτε δεν μπορούσε μέχρι τώρα να τον εκφράσει, από φόβο θέλετε, από δισταγμό θέλετε, από οτιδήποτε τέλος πάντων...

Και βέβαια όλοι όσοι γράφουμε έχουμε επώνυμο, αλλά είναι στην ανθρώπινη φύση να εκφράζεται πιό άνετα κάποιος ξέροντας, ότι οι άνθρωποι που καταγγέλει, δεν θα είναι απολύτα σίγουροι για την ταυτότητά του.

Χαίρομαι που διαβάζω απόψεις που ακούγονται χρόνια στην εταιρία, αλλά πάντα έμεναν μέσα στην εταιρία και οι απ’έξω χαμπάρι δεν έπαιρναν!

Κάποιες φορές π.χ. έτυχε να μιλήσω με ...δημόσιους υπαλλήλους διαφόρων υπηρεσιών, μηχανικούς, που δεν ήξεραν και πολλοί άλλοι δεν ξέρουν ακόμη, ότι συνάδελφοί τους μηχανικοί, αποσπασμένοι εδώ και μια δεκαετία στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. αμείβονται πρόσθετα από τον μισθό τους στο Δημόσιο, με ένα επιμίσθιο από την εταιρία πολλών χιλιάδων ευρώ κάθε μήνα έκαστος.

Αν προσθέσουμε όλα αυτά τα επιμίσθια (μόνο τα επιμίσθια, χωρίς τον μισθό από την Υπηρεσία τους) μαζί , για τους καμμιά τριανταριά αποσπασμένους δημόσιους υπαλλήλους που έχουν μείνει ακόμη μέχρι και τώρα στην εταιρία, βγαίνει ένα ποσό που ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο, υπολογίζοντας πολύ χονδρικά και προς τα κάτω (Φανταστείτε τόσα χρόνια που ήταν πολύ περισσότεροι (κάποιοι συνταξιοδοτήθηκαν), τι χρήμα έφευγε από τον Ελληνικό λαό!!).

Από όλους δε αυτούς τους αποσπασμένους, χρυσοπληρωμένους δημόσιους υπάλληλους πολλοί λίγοι αξίζουν πραγματικά τα επιμίσθιά τους, αφού ένας - δυό μόνο είναι πολύ υψηλόβαθμα στελέχη, αν και αναρωτιέμαι γιατί δεν θα μπορούσαν αυτοί να αφήσουν την οργανική τους θέση!

Όλοι οι υπόλοιποι κατέχουν θέσεις που άνετα θα μπορούσαν να καλυφθούν από έναν συμβασιούχο μηχανικό που βγήκε ή πρόκειται να βγεί σύντομα στην ανεργία, χάνοντας το εισόδημά του και μάλιστα με αυτά τα λεφτά θα δούλευε μεγαλύτερος αριθμός συμβασιούχων.

Αδικία; Ας όψονται οι οσφυοκάμπτες που δεν μπορούν να ζήσουν μόνο με τον μισθό του Δημοσίου, γιατί έμαθαν αλλιώς, και οι πολιτικοί που αποδέχονται και επικροτούν τις πρακτικές αυτές, κάνοντάς τους το χατήρι να τους κρατήσουν, αφήνοντας στο δρόμο δεκάδες άνεργους.

Φτάνει επιτέλους ρε παιδιά!! Κάνανε περιουσίες όλοι τόσα χρόνια...... Πόσο ακόμα, όταν τριακόσιοι άνθρωποι χάνουν όλο το εισόδημά τους;;;; Στείλτε τους πίσω στις οργανικές τους θέσεις ... κι εκεί ο μισθός δεν είναι μικρός.... και με το επιμίσθιο κρατήστε τους διπλάσιους ή και τους τριπλάσιους συμβασιούχους ... να ζήσουν κι αυτοί!!!!

Μην υποκύπτετε στις πιέσεις τους..... αχόρταγοι, βολεμένοι και ατομιστές είναι... Μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, μ’ αυτό το δύσκολο περιβάλλον αγοράς εργασίας, τι περιμένετε; Να αποφασίσουν μόνοι τους να ξεκουμπιστούν από το δέρμα που τόσα χρόνια ρουφάν το αίμα του σαν τσιμπούρια; Δε θα το κάνουν. Πολιτική απόφαση θέλει..... Πάρτε την επιτέλους εσείς οι πολιτικοί!!!!!!!!!

Κι εσείς οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου που τα μουρμουράτε μεταξύ σας αυτά κι αγανακτείτε κι εσείς από μέσα σας για την αδικία (επειδή πληρωνόταν τόσα χρόνια τα διπλά λεφρά από σας για την ίδια δουλειά), μιλήστε μωρέ.......

Και η νέα Διοίκηση (ο Θεός να την κάνει), όσο κατευθυνόμενη κι αν είναι, αφού τα βλέπει, τι περιμένει ... την απογραφή;;; (αν ισχύει κι αυτή για την ΕΓΝΑΤΙΑ)! Κάντε κάτι μωρέ..... Θα ξεχειλίσει η οργή!!


Προηγούμενες επιστολές που λάβαμε:
ΠΟΛΥΠΑΘΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ – ΠΟΛΥΠΑΘΗ «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ»
«Γιατί τόσος φόβος κύριε Ρέππα;»
Θέμα : Εγνατία Οδός Α.Ε, να τα πούμε και έτσι τα πράγματα.....

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη