28 Ιουλ 2010

"Ανεβάζει στροφές" το επιτελείο του Μπάμπη Μπαρμπουνάκη

Κυριαρχία της πλουραλιστικής Δημοκρατίας στα πλαίσια της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο εκπρόσωπος της κίνησης Μπάμπης Μπαρμπουνάκης σε συνάντηση με τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. κατέθεσε μια νέα φιλοσοφία στην Αυτοδιοίκηση με γνώμονα πάντοτε την καλή διαβίωση του πολίτη, την προστασία των ατομικών του δικαιωμάτων και....

πιστεύουμε ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του νέου αυτοδιοικητικού μοντέλου του Καλλικράτη.

Περισσότερο ρόλο στον πολίτη, η πρότασή μας είναι η μεγαλύτερη ενεργοποίηση και συμμετοχική δράση των πολιτών στα κοινά, δημιουργώντας φορείς που θα έρχονται σε άμεση επαφή με τα κέντρα αποφάσεων του Δήμου. Η νέα διοίκηση του Δήμου, αυτή τη φορά, θα πρέπει να είναι μαχητική για τα συμφέροντα των πολιτών, να συγκρούεται με τα κακώς κείμενα της πόλης απ’ όπου κι αν προέρχονται αυτά.

Το φλέγον ζήτημα της πόλης που μέρα με τη μέρα διογκώνεται, η ανεργία, ζητά άμεσο σχεδιασμό και υλοποίηση αποφάσεων. Νέες θέσεις εργασίας πρέπει να ανακαλυφθούν και να δημιουργηθούν σε τομείς που θα στοχεύουν την προστασία του περιβάλλοντος που βάλλεται εφιαλτικά στη Θεσσαλονίκη. Τη θλιβερή πρωτιά της πόλης σε ρύπους οφείλουμε άμεσα να την ανατρέψουμε και να τη μηδενίσουμε. Εξοικονόμηση ενέργειας, επαναχρησιμοποίηση – ανακύκλωση απορριμμάτων, βιολογικές καλλιέργειες, αξιοποίηση ιαματικών πηγών, τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης μέσω των περιβαλλοντικών δράσεων είναι οι άμεσοι στόχοι μας. Οι πράσινες καινοτόμες λύσεις θα έχουν διττό χαρακτήρα: Δημιουργία θέσεων εργασίας και απαλλαγή του περιβάλλοντος από επιβαρυντικά στοιχεία.

Ξεκινάμε αυτό το Σαββατοκύριακο επαφές με τους συμπολίτες μας που βρίσκονται στις ακτές της Χαλκιδικής για να μας δώσουν ιδέες που αφορούν τη μελλοντική Θεσσαλονίκη. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά, παλαιότερα είχαμε λειτουργήσει το πρόγραμμα «Καθαρές Ακτές» με μεγάλη επιτυχία σε αυτές τις παραλίες.

Παρασκευή 11 το πρωί, συνάντηση με το Δήμαρχο της Τρίγλιας κο. Σγουρή, μαζί θα επισκεφτούμε συλλόγους και φορείς που έχουν δημιουργήσει Θεσσαλονικείς στην παραθεριστική τους κατοικία, πολιτιστικός σύλλογος Νέων Πλαγίων, Νέας Τρίγλιας, σύλλογος Αμπελάκια, Χρυσή Ακτή, Γλάρος.

Σάββατο 11 το πρωί, συνάντηση με το Δήμαρχο Νέων Μουδανιών κο. Παπαγιάννη, για επίσκεψη στην Ποτίδαια, Άγιο Μάμα και την επόμενη μέρα, Κυριακή απόγευμα, θα επισκεφτούμε τη Σωζόπολη, την περιοχή Ναυτίλος και Αμυγδαλιές.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη