27 Ιουλ 2010

Και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος γίνεται;;;

Αφορμή για αυτό το άρθρο μου έδωσε ο μπλόγκερ parisk (www.parisk.gr).
Στο Βίντεο αυτό (δείτε το εδώ) ο καλός μπλόγκερ αναρωτιέται γιατί ο πίνακας με τον τίτλο "Η Ελλάς Ευγνωμονούσα" που βρίσκεται στο πρωθυπουργικό γραφείο στο μέγαρο Μαξίμου έχει καλυφθεί από ένα μπλε παραβάν ή κουρτίνα. Το περιστατικό έχει επισυμανθεί σε 2...

συνεντεύξεις του πρωθυπουργού την μία τον Απρίλιο στην Εφημερίδα το Βήμα και την δεύτερη στην πρόσφατη συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία.

Εχει ανοίξει (σε μεγάλη έκταση στο διαδίκτυο είναι η αλήθεια) μια εθνική συζήτηση. Μια συζήτηση για τις εθνικές προτεραιότητες αυτής της κυβέρνησης. Η έλευση του ΔΝΤ είναι η αλήθεια πυροδότησε και μια εθνική φοβία όσον αφορά πιθανές υποχωρήσεις της χώρας μας σε εθνικά θέματα (πχ σκοπιανό, ελληνοτουρκικά).
Συμμερίζομαι αυτόν τον "φόβο". Περισσότερο αγωνία θα το περιέγραφα παρά φόβο. Ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου, γνώριμο χαρακτηριστικό της ελληνικής κοινωνίας. Από την μια όσοι έχουν ή δίνουν μεγαλύτερη σημασία σε εθνικά θέματα πρέπει εκ των προτέρων να αποδείξουν ότι δεν είναι φασίστες, δεν είναι ρατσιστές, δεν είναι ελληναράδες, δεν είναι εθνικιστής κοκ. Από την άλλη ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει επικαλεστεί πολλές φορές το πατριωτικό καθήκον όλων μας για την έξοδο από την κρίση, έχει κάνει λόγο για περιορισμένη εθνική κυριαρχία και συνολικά δείχνει να βασίζεται στο πατριωτικό αίσθημα των ελλήνων για να περάσει τις δύσκολες αποφάσεις για την σωτηρία της Ελλάδος.
Με ποιό δικαίωμα όμως μας ζητά να αγωνιστούμε για το εθνικό συμφέρον, γιατί να κάνουμε το πατριωτικό μας καθήκον;;

Οταν ο ίδιος έχει καταργήσει την λέξη εθνική από το Υπουργείο Παιδείας πχ.
Οταν ο ίδιος κάνει λόγο για πολυ-πολιτισμικότητα και περνά εν ριπή οφθαλμού το νομοσχέδιο για την παραχώρηση ιθαγένειας σε ΟΛΟΥΣ τους μετανάστες (παράνομους ή μη).
Οταν η κυβέρνηση του κυνηγά και μεταθέτει την ηρωική δασκάλα Χαρά Νικοπούλου από τα πομακοχώρια.
Όταν οι έλληνες της διασποράς (που όπως παραδέχτηκε στην βουλή είναι και ο ίδιος ένας από αυτούς) δεν απολαμβάνουν των προνομίων αρκετών λαθρό-μεταναστών (πχ το δικαίωμα της ψήφου).
Οταν ο ίδιος κάνει λόγο για την ανάγκη παγκόσμιας διακυβέρνησης (δείτε το βίντεο).
Όταν φορολογεί τον έλληνα επιχειρηματία και τον στοχοποιεί συχνά πυκνά ως φοροφυγά, αλλά προκλητικά αφήνει το λαθρεμπόριο των μεταναστών ανεξέλεκτο;;

Και δυστυχώς η λίστα καθημερινά διευρύνεται.

Ας βγάλουμε λίγο την τσίμπλα από τα μάτια μας. Καιρός να κλείσουμε τα αυτιά μας στην προπαγάνδα των ΜΜΕ και των τάχα μου αριστερών ή νεοφιλελέυθερων που μας προτείνουν μια πολυπολιτισμική κοινωνία όπου όλοι μαζί θα ζούμε αγαπημένοι. Είναι ώρα να πούμε και αλήθειες...
Ο Ελληνας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ. ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ.
Αναρωτηθείτε έχετε πρόβλημα εσείς με τον τίμιο, βιοπαλαιστή μετανάστη από όπου και αν κατάγεται;;
Δεν έχετε χρειαστεί ή δεν προτιμάτε ή δεν έχετε βοηθήσει τους έντιμους μετανάστες σε κάποια δουλειά σας;;
Μήπως σε εμάς τους έλληνες είναι άγνωστη η ξενιτιά;; Πόσοι από εμάς δεν έχουμε συγγενείς στο εξωτερικό;;

Με τον τίμιο εργαζόμενο λοιπόν οι Ελληνες δεν έχουν πρόβλημα. Με αυτόν που αποδέχτηκε τον πολιτισμό μας, τις ιδιαιτερότητες μας, την κουλτούρα μας δεν έχουμε πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι με όλους αυτούς που κλέβουν, βιάζουν, ζουν σε γκέτο και έχουν κάνει περιοχές της Αθήνας, της Πάτρας και άλλων πόλεων κράτος εν κράτει. Εχουμε πρόβλημα με τον λαθρέμπορο, τον ναρκέμπορο, τον μουφτή ή τον ιμάμη που τον "προσβάλει" ο σταυρός στην σημαία μας ή εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ στα σχολεία μας. Εχουμε πρόβλημα με τις κάθε λογής συμμορίες που λύνουν τις διαφορές τους με την βία και γίνομαστε συχνά πυκνά θεατές φυλετικών πολέμων στα κέντρα των πολεών μας.

Ακούω από παντού διάφορους να λένε ότι πρέπει να σεβαστούμε τις αξίες, τα ήθη και τα έθιμα των μεταναστών, θα πρέπει να προσαρμοστούμε για να έχουμε μια δημοκρατική κοινωνία.
Ειλικρινά ποτέ δεν κατάλαβα (και θα ήθελα τα σχολιά σας σε αυτό) γιατί πρέπει να αλλάξουμε τρόπο ζωής εμείς οι έλληνες για να μην προσβάλλουμε τους μετανάστες;; ΗΜΑΡΤΟΝ που λέει και μια ψυχή στο ραδιόφωνο.
Δηλαδή αν έγω όντας φανατικός καπνιστής, φιλοξενηθώ στο σπίτι σας που κανείς στην οικογένεια σας δεν είναι καπνιστής, πρέπει να σας φλομώσω στον καπνό μου και εσείς θα με ανεχτείτε για να μην προσβληθώ;; ή θα πρέπει να τιμήσω την φιλοξενία που μου παρέχετε και να καπνίσω το τσιγαράκι μου στο μπαλκόνι;; Γιατί θα πρέπει εσείς να ανεχθείτε τον καπνό μου δηλαδή;; Συνεπώς γιατί θα πρέπει να κάνουμε εμείς οι Έλληνες υποχωρήσεις μέσα στο σπίτι μας και να μην κάνουν υποχωρήσεις οι μετανάστες;;
Να σεβαστούν δηλαδή τις αξίες τα ήθη και τις παραδόσεις μας.
Να σεβαστούν τους νόμους μας.
Δεν ζητάμε κάτι υπερβολικό. Τα αυτονόητα ζητάμε.

Φτάσαμε να προσβάλει οτιδήποτε είναι εθνικό. Λοιδωρήτε οτιδήποτε θεωρείτε πατριωτικό. Απαξιώνεται κάθε επιχείρημα που τονίζει τον Ελληνισμό και προβάλει την Ελλάδα. Αντίθετα κατηγορούμαστε συνέχεια ως ρατσιστές, φασίστες, σωβινιστές, εθνικιστές, ακροδεξιοί κλπ αν τολμήσουμε να εκφράσουμε αντίθετη άποψη. Πρέπει να απολογούμαστε συνέχεια πριν επιχειρηματολογήσουμε υπέρ οποιασδήποτε εθνικής άποψης. Αλλά παράλληλα να κάνουμε και το ΕΘΝΙΚΟ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ μας καθήκον και να υποταχτούμε στα μέτρα που κόβουν και ράβουν για εμάς. Αυτό μου θυμίζει την παροιμία " Θέλει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο". Που σε απλά λόγια σημαίνει ότι είναι ανέφικτο αυτό που μας ζητάτε.

http://ekentroforos.blogspot.com/2010/07/blog-post_13.html
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη