2 Αυγ 2010

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Του Βασίλη Βιλιάρδου
(αδυναμία του ΤαΧάλια)

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ: Διαδικασίες που συνδέουν την Ελλάδα τόσο με τις Η.Π.Α., όσο και με τη Γερμανία, στα πλαίσια μίας σχετικά πρωτόγνωρης, υφεσιακής σύρραξης, με γεωπολιτικές προεκτάσεις


Είναι γνωστό πως όταν διεξάγεται ένας οικονομικός πόλεμος, είναι πολύ δύσκολο να προβλέψει κανείς τον τελικό νικητή. Εν τούτοις, έχει τη δυνατότητα να κάνει κάποιους «συνειρμούς» (άρθρο μας: ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ: Η Ελλάδα στο επίκεντρο της αμερικανό-ευρωπαϊκής διαμάχης, τα σφάλματα μας, οι «αλλότριες» ευθύνες και ο υπερπληθωρισμός ομολόγων, ο οποίος φαίνεται να εξελίσσεται σε μία καταστροφική πανδημία  23/1/2010), καθώς επίσης να εξάγει μερικά σχετικά ασφαλή, ενδιάμεσα συμπεράσματα. Στα πλαίσια αυτά, παραθέτουμε ένα πρόσφατο άρθρο εφημερίδας, από το οποίο μπορεί κανείς να διαπιστώσει αυτόν που σήμερα «προηγείται», έχοντας κερδίσει την τελευταία μάχη της διεθνούς «σύρραξης»:
…………..“Ευχαριστούμε Ελλάδα”, είναι ο τίτλος πρωτοσέλιδης δημοσίευσης στο φύλλο της 22ας Ιουλίου της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, η οποία συνεχίζει την ανάλυση της ως εξής.
 
“Τι φόβοι ξέσπασαν πριν από μερικούς μήνες, όταν έγινε γνωστή η ελληνική κρίση, με τι δραματικά χρώματα περιγράφηκε η πτώση του ευρώ! Οι λαϊκές εφημερίδες έγραψαν ότι «καλούνται οι Γερμανοί να πληρώσουν τα σπασμένα», επειδή οι Έλληνες ξόδεψαν ασυλλόγιστα. Ήταν φοβερά δύσκολο να πείσεις τους Γερμανούς πολίτες για την αναγκαιότητα της οικονομικής στήριξης προς την Ελλάδα.
Η συνέχεια στο x-hellenica
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη