24 Αυγ 2010

Ημέρα εξελίξεων σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Στο αυτοδιοικητικό μέτωπο

Αργά το βράδυ, μετά από -θυελλώδη προβλέπουμε- συνεδρίαση, το "Διαπαραταξιακό", 6 δηλαδή παρατάξεις της αντιπολίτευσης και κινήσεις πολιτών θα προτείνει τον υποψήφιο Δήμαρχο, που ουσιαστικά θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος στον Κώστα Γκιουλέκα.

Σήμερα το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη τύπου και ο προερχόμενος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Μπαρμπουνάκης και η τοποθέτησή του αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού ο ίδιος δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν συναινεί με υποψηφιότητες επιχειρηματιών (π.χ. Τζήκας, Ευθυμιάδης) κι από ότι ξέρουμε δεν βλέπει με καθόλου καλό μάτι την υποψηφιότητα Μπουτάρη.

Το "Διαπαραταξιακό" κατέληξε την προηγούμενη εβδομάδα σε τρία ονόματα:
του Μιχάλη Τρεμόπουλου των Οικολόγων Πράσινων, του επιχειρηματία Τάσου Τζήκα (πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος) και του εκπαιδευτικού και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλου Μηταφίδη.

O Μιχάλης Τρεμόπουλος έστειλε επιστολή στον Μπουτάρη με την οποία τον καλούσε να συμβαδίσει με το Διαπαραταξιακό, στην οποία απάντησε άμεσα ο Γιάννης Μπουτάρης.

Αυτή ήταν η -όχι και τόσο ενωτική- συνέχεια στο εγχείρημα της κοινής προσπάθειας, που εκφράστηκε από την περίφημη ανακοίνωση της 21ης Ιουλίου.

Η "Δημοκρατική αριστερά" του Φώτη Κουβέλη πάντως, στηρίζει Μπουτάρη, όπως ανακοίνωσε ήδη.


Εκτός διεργασιών μένουν άλλοι υποψήφιοι όπως ο επιχειρηματίας Νίκος Ευθυμιάδης, ο Φώτης Μπίμπασης, ο Σάκης Τζακόπουλος, ο Κώστας Μαργαρίτης, ο Βασίλης Παπαγεωργίου, o Στέλιος Παπαθεμελής και φυσικά ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ο οποίος έλυσε από νωρίς τα ...υπαρξιακά του προβλήματα, αποδεχόμενος το χρίσμα του Κ.Κ.Ε.



Ενδιαφέρον έχει να δούμε, αν θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ την αποψινή επιλογή του Διαπαραταξιακού (στο οποίο συμμετέχει η Χρύσα Αράπογλου με την παράταξη "Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια") και τι θα κάνει τελικά με τον Γιάννη Μπουτάρη.

Ακόμη πιό ενδιαφέρον θα έχει να μάθουμε, τι θα κάνει τελικά ο ίδιος ο Γιάννης Μπουτάρης.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση, που θα πάρει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, θα παίξουν δημοσκοπήσεις που γίνονται αυτή την εποχή στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες -κατά πληροφορίες μας- δεν δίνουν σαφές προβάδισμα σε κανέναν υποψήφιο (δίνουν μικρό προβάδισμα στον κ.Μπουτάρη), ο οποίος όμως ....δεν είναι ΠΑΣΟΚ !

Ο κομματικός μηχανισμός της πόλης θα ήθελε μια ακραιφνώς κομματική υποψηφιότητα προβεβλημένου στελέχους και όχι "μπερδέματα" με διαπαραταξιακά. Η απροθυμία όμως των προβεβλημένων στελεχών να κατέλθουν στην αυτοδιοικητική σκηνή, εγκαταλείποντας τη βουλευτική έδρα, δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στο κυβερνητικό κόμμα.


taxalia/dimokratis. 24.8.2010
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη