4 Αυγ 2010

Παξοί: Ένας παράδεισος…σε λάθος χέρια;


Διαβάζουμε στο... "Ι love thessaloniki"

Παρότι το blog είναι αμιγώς Θεσσαλονικοκεντρικό, δεν άντεξα στον πειρασμό για ένα Post βάσει της 5ήμερης παρουσίας μου στο νησί των Παξών. Η άφιξη στο νησί σε προϊδεάζει για κλασικό νησί του Ιονίου με μία ιδιαιτερότητα ως προς τη μορφολογία του λιμανιού. Η αποβίβαση από το καράβι φανερώνει το πρώτο σημαντικό πρόβλημα οργάνωσης και σεβασμού του επισκέπτη: Οδική σήμανση.
Στο νησί οι πινακίδες είναι είδος πολυτελείας αλλά και όταν δεις καμία δεν είναι να την εμπιστεύεσαι και απόλυτα. Κοντολογίς οι πινακίδες αφορούν κυρίως στην εύρεση της χώρας (Γάιος) και δύο άλλων χωριών (Λόγγος – Λάκκα). Πέραν αυτών τίποτα γι’αυτό και αν μένεις πχ σε κάποιον οικισμό δεν υπάρχει περίπτωση να τον βρεις αν δε ρωτήσεις.



Βέβαια και να ρωτήσεις δεν ξέρεις τι είδους απάντηση θα εισπράξεις…και αυτό ακριβώς είναι το θέμα με τους Παξούς: Η αγένεια και η διάθεση αρπαχτής των ντόπιων.

Για να μην μακρηγορώ απαριθμώ χαρακτηριστικά:

• Απαιτείται πολύ προσεκτική έρευνα για το δωμάτιο διαμονής. Οι φωτογραφίες στο Internet είναι άκρως παραπλανητικές (αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε δωμάτιο μετά το πρώτο βράδυ), ενώ και οι τηλεφωνικές διαβεβαιώσεις των ιδιοκτητών είναι να’χαμε να λέγαμε. Η σχέση ποιότητας-τιμής στα δωμάτια ανακηρύσσεται πανηγυρικά η χειρότερη όσων καλοκαιρινών προορισμών έχω επισκεφθεί. Ενδεικτικά οι παρακάτω Φώτο από το πρώτο δωμάτιο το οποίο αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε κακήν κακώς.
Η συνέχεια στο: http://ilovethessaloniki.blogspot.com/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη