3 Αυγ 2010

Ανησυχία ΗΠΑ για τις συγκρούσεις στα σύνορα του Λιβάνου

Οι ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα ανήσυχες σχετικά με τις συγκρούσεις στα σύνορα του Λιβάνου και του Ισραήλ και κάλεσε και τις δύο πλευρές να επιδείξουν την "μέγιστη αυτοσυγκράτηση", δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Π. Τζ. Κρόουλι.

Ο αμερικανός εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι ΗΠΑ είναι σε επαφή και με τις δύο κυβερνήσεις. "Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι έγινε... Η μεγαλύτερη ανησυχία μας είναι πως ό,τι και αν συνέβη δε θα επαναληφθεί. Η περιοχή έχει αρκετή ένταση ήδη. Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να δούμε είναι αυτό το περιστατικό να διευρύνεται σε κάτι πιο σημαντικό" πρόσθεσε ο κ. Κρόουλι.

Τη "βαθύτατη ανησυχία" της εξέφρασε και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον, καλώντας τις δύο χώρες να "επιδείξουν την μέγιστη αυτοσυγκράτηση".

"Στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θέλω να εκφράσω την βαθύτατη ανησυχία μου που αφορά στην πρόσφατη ανταλλαγή πυρών από το ένα μέρος στο άλλο των συνόρων μεταξύ Ισράηλ και Λιβάνου και καλώ τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν την μέγιστη αυτοσυγκράτηση" σημείωσε η Κάθριν Άστον.

"Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα και από τα δύο μέρη των συνόρων για να αποφευχθεί η κλιμάκωση της έντασης και κάθε μορφή περαιτέρω βίας" πρόσθεσε η υπουργός Εξωτερικών της ΕΕ.

"Η ΕΕ υποστηρίζει την ιδέεα μιας πλήρους και άμεσης έρευνας για τα σημερινά γεγονότα" ανέφερε ακόμη η κ. Άστον.

Στο μεταξύ η Ιορδανία εξέφρασε την υποστήριξη της προς τον Λίβανο κατά κάθε επίθεσης εναντίον του εδάφους του μετά από τις συγκρούσεις.

Ο πρωθυπουργός της Ιορδανίας Σαμίρ Ριφάι εξέφρασε "την υποστήριξη της χώρας του στον Λίβανο και απέρριψε κάθε επίθεση κατά του εδάφους του" πρόσθεσε το επίσημο πρακτορείο της Ιορδανίας Petra.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο κ. Ριφάι συνομίλησε με τον λιβανέζο ομόλογό του Σαάντ Χαρίρι σχετικά με το περιστατικό μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου.

Πηγή: www.athina984.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη