23 Αυγ 2010

Εργαζόμενοι ΕΥΑΘ: "Καλή αντάμωση στη ΔΕΘ αν επιχειρήσετε ξεπούλημα"

Επειδή τελευταία ξαναφουντώνουν έντονα τα σενάρια πώλησης της ΕΥΑΘ Α.Ε εμείς οι εργαζόμενοι της εταιρίας, αλλά και ο λαός της πόλης μας, απαιτούμε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να βγει δημόσια και να τα διαψεύσει, έχει υποχρέωση να το κάνει, γιατί εκεί στο ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι: Τον περασμένο Σεπτέμβρη ο νυν Πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ αλλά και στην προεκλογική του ομιλία στην πλ. Αριστοτέλους είχε πει ...

σχετικά με την πώληση της ΕΥΑΘ: «Το νερό είναι φυσικό, κοινωνικό αγαθό και δεν πωλείται, ούτε ιδιωτικοποιείται, εμείς ως αυριανή κυβέρνηση θα ακυρώσουμε την διαδικασία πώλησης και θα διατηρήσουμε τον δημόσιο χαρακτήρα της ΕΥΑΘ Α.Ε». Τι άλλαξε άραγε από τότε; Έπαψε το νερό να είναι φυσικό αγαθό; Έπαψε να είναι κοινωνικό αγαθό;

Ο λαός της πόλης μας απαιτεί από τους νυν υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Θεσ/νίκης, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μείνουν σταθεροί σ’ αυτά που έλεγαν σ’ εμάς τους εργαζόμενους αλλά και στις δημόσιες δηλώσεις τους, ότι δηλαδή ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ, ΔΕΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ.

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ μαζί με τους συμπολίτες μας δεν πρόκειται να επιτρέψουμε το ξεπούλημα της εταιρίας, μιας εταιρίας με κοινωνικό πρόσωπο και προσφορά, μια εταιρία που στο κάτω- κάτω είναι και κερδοφόρος. Θα αντισταθούμε μ’ όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στα σχέδια της Κυβέρνησης και των νταβατζήδων της ελληνικής οικονομίας, ενάντια στους μεγαλοκαρχαρίες εργολάβους και στα ξένα οικονομικά συμφέροντα.

Φτάνει πια κύριοι της Κυβέρνησης, ΩΣ ΕΔΩ!

Ξεπουλήσατε εν μία νυκτί την εθνική μας κυριαρχία και αξιοπρέπεια στην Τρόϊκα ( Ε.Ε – Δ.Ν.Τ- ΕΚΤ), βιάσατε ηθικά και οικονομικά τον απλό πολίτη αυτής της χώρας, φτάσατε την ανεργία στο 30% στην πόλη μας, με την ανάλγητη πολιτική σας και με την εισπρακτική σας λαιμαργία κλείσατε το 25% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ξεπατώσατε το καλάθι της νοικοκυράς, μειώσατε μισθούς και συντάξεις, κόψατε δώρα και επιδόματα. Αυξήσατε το Φ.Π.Α, αυξήσατε τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, μειώσατε στο μηδέν τις κοινωνικές παροχές, χάσατε παντελώς το κοινωνικό σας πρόσωπο (αν ποτέ είχατε). Διαλύσατε τη δημόσια υγεία, ασφαλιστικά ταμεία, την παιδεία και τις δημόσιες υπηρεσίες, εγκαταλείψατε στην τύχη του τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο, ξεχαρβαλώσατε αστυνομία και στρατό και έρχεστε τώρα να ξεπουλήσετε και το νερό της πόλης μας.

Σαν λαός αυτής της πόλης να είστε βέβαιοι κύριοι της Κυβέρνησης ότι δεν θα σας περάσει, θα αντισταθούμε μ’ όλες μας τις δυνάμεις απέναντι στο ντόπιο και στο ξένο κεφάλαιο που θέλει να βάλει στο χέρι το νερό της πόλης μας. Το νερό πέρα από θείο δώρο, πέρα από πηγή ζωής είναι και αγαθό στρατηγικής σημασίας για μια χώρα, γι’ αυτό αναθεωρήστε την στάση σας και μείνετε σταθεροί απέναντι στις προεκλογικές σας δεσμεύσεις, διαφορετικά θα βρείτε απέναντί σας μια ολόκληρη κοινωνία.

Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ Α.Ε. καλούν τον λαό της πόλης, τους φορείς, τους συλλόγους και τα σωματεία, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα κόμματα της αντιπολίτευσης (εκτός Ν.Δ και ΛΑΟΣ – οι οποίοι είναι ανεπιθύμητοι στην ΕΥΑΘ), τους Δημάρχους και τη νεολαία να συμπορευθούν μαζί μας στον αγώνα ενάντια στο έγκλημα που πάει να γίνει. Η αντίσταση, ενάντια στα σχέδια της Κυβέρνησης για το ξεπούλημα του νερού, πρέπει να γενικευθεί, πρέπει να νιώσουν στο πετσί τους οι κύριοι αυτοί, ότι ο λαός της Θεσσαλονίκης δεν θα επιτρέψει να του αφαιρέσουν το πολυτιμότερο αγαθό που μας χάρισε η φύση, ΤΟ ΝΕΡΟ.

ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΣΤΗ ΔΕΘ

Βασιλειάδης Δημήτρης

Πρόεδρος Υπαλλήλων ΕΥΑΘ Α.Ε.
Μέλος Δ.Σ. της ΕΥΑΘ Α.Ε.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη