18 Σεπ 2010

Περισσότερες άδειες βυτιοφόρων θέλουν οι εταιρείες

Μετά τις εξαγγελίες της Γενικής Συνομοσπονδίας Δ.Χ. Μεταφορέων για συνέχιση και ενδεχομένως κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων o Σύνδεσμος των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, εκφράζει την έντονη αγωνία του για τις επιπτώσεις στον εφοδιασμό και προειδοποιεί ότι θα υπάρξουν σοβαρές ελλείψεις καυσίμων στην αγορά.

Επειδή το ενδιαφέρον των ΜΜΕ επικεντρώνεται στον εφοδιασμό των Πρατηρίων Αττικής με βενζίνες, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε πως ο εφοδιασμός της αγοράς με καύσιμα περιλαμβάνει όλη την επικράτεια και όλους τους κρίσιμους τομείς της... πραγματικής οικονομίας, όπως τις Εποχιακές Βιομηχανίες (κονσερβοποιία, τρόφιμα, κλπ), τον Τουρισμό, τα τουριστικά σκάφη (τα οποία δυστυχώς στρέφονται προς άλλες χώρες) κ.λ.π.

Από την έναρξη των κινητοποιήσεων -στην Αττική- η πλειοψηφία των Μεταφορέων Δ.Χ. βυτιοφόρων απείχαν από τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους. Στη Βόρεια Ελλάδα ενώ φόρτωναν κανονικά οι Μεταφορείς Δ.Χ. βυτιοφόρων - από σήμερα το πρωί – απέχουν και αυτοί από την εργασία τους με αποτέλεσμα να δημιουργείται πλέον, τεράστιο πρόβλημα στον εφοδιασμό των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών.

Δυστυχώς, οι Εταιρίες Εμπορίας Πετρελαιοειδών ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ Ι.Χ. ΒΥΤΙΟΦΟΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ που απαιτούνται για να εξυπηρετήσουν τόσο την αγορά όσο και το καταναλωτικό κοινό τους, αλλά και δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για όλες τις κατηγορίες των πελατών τους, λόγω των περιορισμών της μη εναλλαξιμότητας των αδειών κυκλοφορίας.

Καλούμε λοιπόν, την Πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στην άρση των αποφάσεων που απαγορεύουν ή θέτουν περιορισμούς στο νόμιμο και συνταγματικό δικαίωμα των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών να αποκτούν τις αναγκαίες άδειες κυκλοφορίας Ιδιωτικής Χρήσης βυτιοφόρων αυτοκινήτων για την κάλυψη όλων των δραστηριοτήτων τους.

Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη