30 Σεπ 2010

Κρούουν τον κώδωνα για να μην χαθούν και άλλα χρήματα

Όταν οι διοικούντες δεν ακούνε τους ανθρώπους της αγοράς΄΄θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της απόφασης της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με την διανομή των φρούτων στα Σχολεία . Όπως τονίζει ο...... κ. Γ. Πολυχρονάκης ,ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT – HELLAS μετά την δημόσια αντίδραση του Συνδέσμου στις (28.7.2009) υπήρξε διαβεβαίωση από το ΥΠΑΑΤ για την πρόθεση του για αλλαγή της Εθνικής Πολιτικής της Χώρας μας που είχε ανακοινωθεί στην Ε.Ε και η οποία προέβλεπε διανομή μεταποιημένων σκευασμάτων, ώστε τελικά η χώρα μας να διανείμει στα σχολεία φρέσκα φρούτα και λαχανικά .

Εντούτοις αυτή η αλλαγή δεν ανακοινώθηκε εγκαίρως στην Ε.Ε. και δυστυχώς η κοινή υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του προγράμματος για το σχολικό έτος 2009-2010 δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ της 26ης Μαΐου του 2010, ενώ τα δημοτικά σχολεία έκλειναν στις 14 Ιουνίου , με συνέπεια να χαθεί η επιχορήγηση της Ε.Ε. από την μη υλοποίηση του προγράμματος .

«Είναι γνωστή η θέση μας τονίζει ο κ. Πολυχρονάκης ότι το Πρόγραμμα Διανομής Φρούτων και Λαχανικών στα Σχολεία θα πρέπει να προβλέπει και να τονίζει αφ ενός μεν τις ευεργετικές ιδιότητες των φρούτων και λαχανικών και να αναδεικνύει τα πλεονεκτήματα τους (ιδιαιτέρως δε αυτών της πατρίδος μας), συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας και αφ ετέρου να δημιουργούνται παράλληλα, με την ένταξη τους στο ημερήσιο σιτηρέσιο των μαθητών, συνθήκες ενίσχυσης της τοπικής παραγωγής και αγοράς .Δεδομένου ότι το αντίστοιχο πρόγραμμα για το έτος 2010 έχει εγκριθεί προτείνουμε να εφαρμοστεί έστω και πιλοτικά το πρόγραμμα μόνο για ορισμένα φρούτα και για τα σχολεία της Αθήνας ,της Θεσσαλονίκης και της Κρήτης , ώστε να εντοπιστούν τα «αδύνατα σημεία» και να ξεκινήσει η εφαρμογή το σχολικό έτος 2010-2011 με την έκδοση και δημοσίευση νέας Κοινής Υπουργικής Απόφαση ,γιατί αν αρχίσουμε να συζητάμε για τους όρους και τις προϋποθέσεις ίσως χαθούν και άλλα κονδύλια για τη νέα σχολική χρονιά ».
Η συνέχεια στο κανάλι των αγροτών...
http://www.agroschannel.com/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη