17 Σεπ 2010

Κι άλλος υποψήφιος...

Αρχισε και πάλι ν΄ αυγαταίνει το νούμερο
Το διαπαραταξιακό αποφάσισε να προτείνει ως δήμαρχο Θεσσαλονίκης το Χρήστο Μάτη, δημοσιογράφο. Το διαπαραταξιακό βέβαια το οποίο έπαψε να είναι τέτοιο εδώ και καιρό λόγω αποχώρησης των παρατάξεων από εκεί. (Γιατί άραγες δεν του αλλάζουν τίτλο;;;; διαπαραταξιακό χωρίς τις παρατάξεις που το συγκρότησαν μάλλον δε μου μοιάζει σόι)


Εάν δε με απατά η καμηλίσια μνήμη μου ο εν λόγω δημοσιογράφος ήταν υποψήφιος στις προηγούμενες εκλογές στο Δήμο Αγίου Παύλου. Ο δήμος μας έφυγε κα πήγε στο Σίμο Δανιηλίδη. Θεός κι η ψυχή του. Εξ άλλου μ αυτόν τον Πολυκράτη όπου θέλει πάει ο καθένας. Ο δήμος έφυγε ο Μάτης όμως έμεινε και μετεγγράφει δια την δημαρχίας της πόλεως μας. Όσοι πιστοί προσέλθετε. Στους δε πράσινους οικολόγους και άλλους φυσιολάτρας προεκλήθει πολιτικό πρόβλημα και διχασμός δια την τελικήν πρότασιν. Πόσοι με το Μάτη, τόσοι με τον κυρ Γιάννη, όπως και παλαιότερα και κάποιοι άλλοι με το αδιευκρίνιστο να βρεθεί και μια Τρίτη προσωπικότητα να προταθεί πλην του Ματη. Ισως και να έπεται συνέχεια. Ας περιμένουμε έχει ακόμη καιρό εξ άλλου.


Σχόλιον του Πετεφρή
Ο Μάτης είναι μιά χαρά υποψήφιος ,τύπε που φοράς προπέλα εξ απαλων ονύχων. Απλως η χρησιμοποίησή του, από την θνησιγενή διαπαραταξιακή, πρέπει να έγινε βάσει της αποχώρησης Τζήκα. Και στην υποψηφιότητά του δεν αντέδρασε το αντι-μπουταρικό ΠΑΣΟΚ, που υποδέχεται, φαντάζομαι, με ευμένεια κάθε υποψηφιότητα θα μπορούσε να θεωρηθεί "δημοκρατικός απορροφητήρας".

Η μόνη που παρατήρηση επίμονα επιστρέφει στα γνωστά: το πολυ το χάλι-γκάλι πέριξ της Αριστεράς και των ολίγιστων στελεχών της, αποδυναμώνει την ιδέα ενός πολιτικού κοινού που βρίσκεται ανάμεσα στους ψηφοφόρους κάθε παράταξης, έχει έφεσε σε ζητήματα τοπικών κοινοτήτων και δεν ονειρεύεται αυτοδιοκητικούς ρόλους που θα την ανεβάζουν στο ασανσέρ με τα βουλευτιλίκια. Από την πρώτη παραγωγή συμβούλων του Γκιουλέκα απουσιάζει ακριβώς αυτός ο κεντρώος, ο προοδευτικός πολίτης που δεν αλληθωρίζει προς τα κόμματα. Γιά τον Μπουτάρη δεν ξέρω, διότι δεν ανακοίνωσε ονόματα.

Ταμάχι το έχω να εμφανιστεί υποψήφιος στας δέλτους των "ανεξαρτήτων παρατάξεων"¨γιά τον οποίον κανένας να μη ξέρει τι σκατά κόμμα ψηφίζει...
...
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη