10 Σεπ 2010

Συνάντηση Παλιών Προσκόπων

Αντί για τον πολύλεξο προσδιορισμό «Κοινωνικοί Εθελοντές Τοπικής Ανάπτυξης» μπορούμε να χρησιμοποιούμε την ποιο γρήγορη έκφραση «Παλαιοί Πρόσκοποι», και παρόλο που η Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για Οικονομική & Κοινωνική Τοπική Ανάπτυξη είναι στις 5 Δεκ, οι Παλαιοί Πρόσκοποι Θέρμης θα συναντηθούν στην εστία του 1ου Συστήματος Προσκόπων Θέρμης Θεσσαλονίκης, την Κυριακή, 19 Σεπ 2010, στις 19.00.

Φέτος που το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων-ΣΕΠ γιορτάζει τα 100 πρώτα χρόνια προσφοράς στην νεολαία της πατρίδος μας, οι Παλαιοί Πρόσκοποι Θέρμης μπορούν να θυμηθούν τα 40 τελευταία χρόνια αξιοποίησης του παγκοσμίως αναγνωρισμένου Συστήματος Κοινωνικής Διαπαιδαγώγησης «Προσκοπισμός» για την άσκηση στην κοινωνική προσφορά των νέων, στο τότε (1969) χωριό Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Το ΣΕΠ γιόρτασε τα 100 χρόνια με το 4ο Πανελλήνιο Προσκοπικό Τζάμπορη, που έγινε στο camping Καμένων Βούρλων, 21-29 Αυγ 2010.

Οι Παλαιοί Πρόσκοποι Θέρμης την Κυριακή, 19/9/2010, στις 19.00, θα μπορούσαν να προσδιορίσουν μία συνάντηση-εκκίνηση μιας νέας περιόδου προσφοράς στα κοινά, από ανθρώπους που ξέρουν να προσφέρουν, και που έχουν υποσχεθεί κάποτε, σε έναν κοινά αποδεκτό Κώδικα Ηθικής να προσπαθούν πάντοτε να γίνονται καλύτεροι και να βοηθούν την καινωνία.

Σήμερα που οι άνθρωποι είδαν την χρεοκοπία της απολυτότητας της αγοράς, με την χρηματιστηριακή κρίση, σήμερα που οι άνθρωποι είναι μάρτυρας της αυτοαπαξίωσης των πολιτικών, σήμερα είναι ίσως ο καταληλλότερος χρόνος για την ενίσχυση νέων κοινωνικών δομών, νέων δομών της Κοινωνίας των Πολιτών. Και οι Παλαιοί Πρόσκοποι που συμβίωσαν με πυξίδα τον Κώδικα Ηθικής των Προσκόπων, ίσως είναι πολύ χρήσιμοι για την Τοπική Ανάπτυξη. Πολύ περισσότερο σήμερα που οι νέοι Καλλικρατικοί Δήμοι δίνουν νέο νόημα στην τοπική ανάπτυξη με εξασφαλισμένο ένα επαρκές αναπτυξιακό μέγεθος.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παλαιών Προσκόπων και Οδηγών είναι στις 25 Οκτ και η Παγκόσμια Ημέρα Σκέψεως & Φιλίας είναι στις 22 Φεβ, ενώ ο προστάτης του Ελληνικού προσκοπισμού είναι ο Άγ. Γεώργιος (23 Απρ) και για το 2011, λόγω Ανάστασης, στις 25 Απρ. Πέραν αυτών το 1ο Σύστημα Προσκόπων Θέρμης οργανώνει εκδήλωση στην έναρξη της νέας προσκοπικής περιόδου (Σεπ-Οκτ) και εκδήλωση έναρξης θερινών δραστηριοτήτων (Μαϊ-Ιουν).

Οι Παλαιοί Πρόσκοποι Θέρμης θα μπορούσαν να διοργανώνουν 1-2 σταθερές ετήσιες διοργανώσεις, αλλά κυρίως να έχουν επαρκή ενημέρωση-πληροφόρηση για τις δυνατότητες κοινωνικής προσφοράς στην περιοχή της Θέρμης.

Την Κυριακή, 19/9/2010, στις 19.00, στην εστία του 1ου Συστήματος Προσκόπων Θέρμης (στον λόφο Υψώσεως Τίμιου Σταυρού) ελπίζουμε ότι θα το μάθουν με κάποιο τρόπο και θα έρθουν όσοι επιθυμούν από τους Προσκόπους της Θέρμης τα τελευταία 40 χρόνια. Πληροφορίες 6998282382, 6936782273
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη