1 Σεπ 2010

Ο «διάλογος» Ισραηλινών Παλαιστινίων συνεχίζεται…

Τέσσερις Ισραηλινοί πολίτες σκοτώθηκαν όταν το όχημά τους δέχθηκε πυρά από μέλη της Χαμάς κοντά στην πόλη Χεβρώνα στη Δυτική Όχθη.

Η επίθεση έρχεται λίγο πριν την επανάληψη των απευθείας ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, έπειτα από 20 μήνες.
Στην επίθεση σκοτώθηκαν τέσσερις ισραηλινοί πολίτες, όλοι 20 με 40 ετών, - μεταξύ αυτών και μία έγκυος γυναίκα - με πυροβολισμούς κατά του οχήματός τους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Η επίθεση έγινε κοντά στον εβραϊκό οικισμό Κιριάτ Αρμπα προς το παλαιστινιακό χωριό Μπάνι Νάιμ και χαρακτηρίστηκε από την αστυνομία τρομοκρατική επίθεση.
Λίγες ώρες μετά την επίθεση έγινε ανάληψη της ευθύνης από τις Ταξιαρχίες Κασάμ της Χαμάς.

Η ισλαμική εξτρεμιστική οργάνωση Χαμάς εξέδωσε ανακοίνωση από τη Λωρίδα της Γάζας με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για την ένοπλη επίθεση στη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν τέσσερις Ισραηλινοί στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη την παραμονή της έναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών στην Ουάσινγκτον.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οργάνωση που αντιδρά σε οποιοδήποτε διάλογο με το εβραϊκό κράτος, αναφέρεται ότι "οι Ταξιαρχίες Κάσαμ αναλαμβάνουν την πλήρη ευθύνη για την ηρωική επιχείρηση στη Χεβρώνα".

Εκπρόσωπος δε της Χαμάς εκφράστηκε θετικά για το περιστατικό και το χαρακτήρισε «φυσική απάντηση στα εγκλήματα της κατοχής». Πρόσθεσε ακόμη ότι η επίθεση ήταν μία αποτυχία του συντονισμού στο θέμα της ασφάλειας ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστινιακή Αρχή.

"Η επίθεση αποτελεί αλυσίδα μιας σειράς επιθέσεων, μερικές από τις οποίες εκτελέστηκαν και άλλες θα ακολουθήσουν", δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Αμπού Ουμπάιντα.


Σφοδρή αντίδραση από το Ισραήλ

Η τρομοκρατία δεν θα αποφασίσει για τα σύνορα του Ισραήλ , δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά τη δολοφονία των τεσσάρων Ισραηλινών, αναφέρεται στην ανακοίνωση που δόθηκε στους δημοσιογράφους που συνοδεύουν τον ισραηλινό πρωθυπουργό στην Ουάσινγκτον.

Νωρίτερα, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ, υποσχέθηκε σε ανακοίνωση ότι το Ισραήλ θα πληρώσει "με το ίδιο ακριβώς τίμημα" αυτούς που πυροβόλησαν θανάσιμα τέσσερις Ισραηλινούς πολίτες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη νωρίτερα σήμερα. "Επρόκειτο για μια προφανή προσπάθεια τρομοκρατών να σαμποτάρουν την προσπάθεια επίτευξης μιας διπλωματικής προόδου και μια προσπάθεια να πληγεί η ευκαιρία των συνομιλιών που ανοίγουν στην Ουάσινγκτον", αυτή την εβδομάδα, πρόσθεσε ο κ. Μπαράκ σε ανακοίνωσή του.


Αντιδράση από το Στέητ Ντιπάρτμεντ

Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντιπάρτμεντ Π.Τζ. Κρόουλι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι " υπάρχουν αυτοί που θα κάνουν ότι μπορούν για να διαταράξουν ή να εκτροχιάσουν την ειρηνευτική διαδικασία". Μετά την ανακοίνωση για το θάνατο των τεσσάρων Ισραηλινών ο Κρόουλι δήλωσε "Γνωρίζουμε ότι θα υπάρξουν έκτακτα γεγονότα τα οποία θα έχουν συνέπειες. Γνωρίζουμε επίσης ότι θα υπάρξει δράση στην περιοχή η οποία σκοπίμως θα προκαλέσει τέτοιες επιθέσεις για να σαμποτάρει τη διαδικασία".

Η επίθεση της Χαμάς εναντίον των τεσσάρων Ισραηλινών σημειώθηκε την ώρα που ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχουν βρισκόταν καθ΄ οδό προς την Ουάσινγκτον και ο πρόεδρος των Παλαιστινίων Μαχμούντ Αμπάς συναντούσε την αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, η οποία θα κηρύξει την Πέμπτη την έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών για το Μεσανατολικό.


Ένταση την παραμονή των συνομιλιών

Την Πέμπτη θα βρεθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς για την επανάληψη των απευθείας ειρηνευτικών συνομιλιών έπειτα από 20 μήνες διακοπής.

Οι δύο ηγέτες θα παρακαθίσουν την Τετάρτη σε δείπνο που θα παραθέσει στο Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, παρουσία του προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ και του βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας.

Την Πέμπτη η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα, παρουσία των Νετανιάχου και Αμπάς, την επανάληψη των απευθείας διαπραγματεύσεων, οι οποίες όπως ευελπιστεί η υπουργός θα καταλήξουν σε συμφωνία σε ένα χρόνο από την έναρξή τους.


Αντίδραση της Παλαιστινιακής Αρχής

Από την πλευρά της η Παλαιστινιακή Αρχή καταδίκασε την ενέργεια και τόνισε ότι θα λάβει μέτρα για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον στη Δυτική Όχθη.




ΠΗΓΗ: nooz.gr

*Aναδημοσίευση από το: LOKRIS NEWS +: Τέσσερις Ισραηλινοί πολίτες νεκροί - μεταξύ αυτών και μία έγκυος γυναίκα - σε επίθεση της Χαμάς στη Δυτική Όχθη http://lokrisnews.blogspot.com/2010/09/blog-post_7594.html#ixzz0yFyiuVVu
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη