29 Σεπ 2010

"Διαδημοτική συμμετοχή στην ΕΥΑΘ". Σωστή ιδέα του Γιάννη Μπουτάρη !

«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης όπως και οι υπόλοιποι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος, θα πρέπει να  έχουν μερίδιο στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΥΑΘ Α.Ε. και να μετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας», τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, στις συναντήσεις που
είχε με τον δ/νοντα σύμβουλο της εισηγμένης όπως και με μέλη των δύο σωματείων εργαζομένων στην Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης της πόλης.
Τον κ. Μπουτάρη συνόδευσαν στην επίσκεψή του στην ΕΥΑΘ, ο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέας Κουράκης και το μέλος της Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη Θοδωρής Μακρίδης.
Ο κ. Μπουτάρης, στη συνάντηση που είχε με το δ/νοντα σύμβουλο της ΕΥΑΘ Α.Ε. Νίκο Παπαδάκη, είπε πως από τη στιγμή που το δίκτυο  της εταιρείας διέρχεται από δημοτικές εκτάσεις , δίχως μάλιστα να καταβάλλεται το όποιο αντίτιμο, τότε ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα ζητήσει, στο πλαίσιο μάλιστα της διαδημοτικής συνεργασίας, συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας και στο διοικητικό της συμβούλιο.
Ο κ. Μπουτάρης , σε ότι αφορά την πολυσυζητημένη ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, υπενθύμισε την  πάγια θέση της Πρωτοβουλίας ,  ότι «Το νερό ανήκει σε όλους. Δεν είναι εμπόρευμα, δεν εκποιείται, δεν προσφέρεται για κερδοσκοπία».

Ο κ. Παπαδάκης παρουσίασε τα ζητήματα που την περίοδο αυτή απασχολούν την εταιρεία, όπως η διαχείριση των τόνων της λυματολάσπης που έχει συγκεντρωθεί στις εγκαταστάσεις της ΕΕΛΘ ( βιολογικού καθαρισμού), η κατασκευή και δεύτερου κλάδου στον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό προκειμένου να αποφευχθούν οι υπερχειλίσεις στο Θερμαϊκό και, ο διπλασιασμός της ικανότητας επεξεργασίας, της  Εγκατάστασης Επεξεργασίας Νερού Θεσσαλονίκης ( διυλιστηρίου).
Ο κ. Παπαδάκης επίσης υποστήριξε ότι περαιτέρω γεωγραφική επέκταση των δραστηριοτήτων της ΕΥΑΘ, με νέες εντάξεις περιοχών στα δίκτυά της, θα πρέπει να στηριχθούν σε συνεργασίες με τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.
Κατά την ενημέρωση του κ. Μπουτάρη και των μελών της Πρωτοβουλίας, παρόντες από πλευράς ΕΥΑΘ ήταν ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Ασβεστάς και ο διευθυντής Διοικητικού Γιώργος Θωμαρέης.
Η θέση των εργαζομένων
Ακολούθως ο κ. Μπουτάρης είχε συνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων και του Συλλόγου Υπαλλήλων στην ΕΥΑΘ. Σε αυτούς κατέθεσε την πάγια θέση του, ότι ο Δήμος θα πρέπει να μετέχει στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας , στο πλαίσιο μίας διαδημοτικής συνεργασίας. Επίσης, υποστήριξε ότι θα ήταν προς όφελος της εταιρείας , να δημιουργηθεί ένα μόνιμο σύστημα εκπαίδευσης και επανακατάρτισης των εργαζομένων, όπως και να πιστοποιηθούν κατά ISO όλα τα τμήματα και οι λειτουργίες της ΕΥΑΘ.
Οι εργαζόμενοι υπογράμμισαν ότι παραμένουν απόλυτα αντίθετοι στην πώληση της εταιρείας  και στην ανάθεση του μάνατζμεντ σε ιδιώτη, επειδή το νερό είναι δημόσιο αγαθό . Επίσης είπαν ότι η έλλειψη προσωπικού έχει γίνει πλέον τραγική, λόγω του ότι  οι εργαζόμενοι έχουν μειωθεί στους 350 όταν νέες πολυπληθείς περιοχές π.χ. Ωραιόκαστρο, Πυλαία, έχουν ενταχθεί στα δίκτυά της .
Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζομένων μετείχαν: Aπό το Σύλλογο Υπαλλήλων ο πρόεδρος Δημήτρης Βασιλειάδης και η αντιπρόεδρος Δέσποινα Λεμονίδου. Από το Σωματείο Εργαζομένων, ο πρόεδρος Κώστας Μαριόγλου, ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Καρατζόγλου και τα μέλη δ.σ. Σταυρούλα Αλεξίου, Μαριάννα Γρηγοράσκου και Τάσος Μιχαηλίδης.

Αύριο Πέμπτη 30/ 9, ο κ. Μπουτάρης θα επισκεφθεί τη λαϊκή αγορά της Καλλιθέας και καταστήματα της περιοχής και, στη συνέχεια θα ενημερωθεί για τα προβλήματα των υποδομών του συστήματος Υγείας στη Θεσσαλονίκη, από μέλη της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη