22 Οκτ 2010

Η Κοινωνία της Δημιουργίας του Νίκου Αφεντουλίδη

«Κοινωνία της Δημιουργίας»

Με την παρούσα δήλωση ο Συνδυασμός «Κοινωνία της Δημιουργίας» και εγώ προσωπικά, ως επικεφαλής του, δηλώνουμε την κάθοδο μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου για τον νέο Δήμο Κιλκίς.
Το χρονικό διάστημα που διανύουμε σήμερα είναι κομβικό για την χώρα μας και συνακόλουθα και για τον νέο διευρυμένο Δήμο Κιλκίς. Βρισκόμαστε σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, όπου επώδυνα αλλά αναγκαία πλέον διλήμματα και αποφάσεις, θα καθορίσουν τα επόμενα χρόνια το μέλλον του τόπου. Σ’ αυτή την χρονική στιγμή είναι επιτακτική, όσο ποτέ άλλοτε η ενεργοποίηση των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας, προκειμένου να χαραχτεί μια νέα ελπιδοφόρα πορεία για τον τόπο. Είναι τώρα που οι συνειδητοποιημένοι πολίτες κάθε κοινωνίας οφείλουν να πουν τα μεγάλα Ναι και τα μεγάλα Όχι, καθώς δεν υπάρχει η πολυτέλεια για απόθεση των ελπίδων μας σε δοκιμασμένες, αλλά αποτυχημένες συνταγές διακυβέρνησης. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο της ώρας ευθύνης για κάθε ένα πολίτη αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση των συμπολιτών μου καταθέτοντας την ανεξάρτητη αυτοδιοικητική υποψηφιότητα μου ως επικεφαλής του συνδυασμού «Κοινωνία της Δημιουργίας» για τον Δήμο του Κιλκίς.

Δηλώνουμε ανεξάρτητοι αλλά συγχρόνως καταθέτουμε το πολιτικό μας στίγμα, χωρίς να αρνούμαστε την πολιτική μας ταυτότητα. Κορυφαία και κοινή μας πεποίθηση είναι η αναβάθμιση του Δήμου Κιλκίς.

Ο Καλλικράτης με τις συγχωνεύσεις των Δήμων και την δημιουργία νέων διευρυμένων τοπικά αλλά και σε επίπεδο αρμοδιοτήτων Δήμων αποτελεί μια τομή στην αυτοδιοίκηση και δίνει την ευκαιρία στις τοπικές κοινωνίες να ορίσουν σε μεγαλύτερο βαθμό το μέλλον τους. Εγώ προσωπικά αλλά και οι συνεργάτες σ’ αυτήν την προσπάθεια πιστεύουμε ότι το πρώτο βήμα για την εξέλιξη της αυτοδιοίκησης είναι η ύπαρξη στιβαρής και αποτελεσματικής οργάνωσης της Διοίκησης. Είμαστε όλοι μάρτυρες των τραγικών αποτελεσμάτων της αβελτηρίας και της κατασπατάλησης πόρων από την Διοικητική Μηχανή. Η τοπική αυτοδιοίκηση αντί να υποκαταστήσει την πλαδαρή κεντρική εξουσία έγινε και στον τόπο μας φυτώριο σκανδάλων, ρουσφετιών και κακοδιοίκησης φέρνοντας τους πολίτες σε απόγνωση.

Καταθέτοντας ενώπιον Σας την υποψηφιότητα μου, έκρινα ότι σ’ αυτήν την κρίσιμη χρονική στιγμή δεν υπάρχει περιθώριο για την αποστασιοποίηση κανενός μας. Η άσκηση της εξουσίας των τελευταίων ετών με δημαγωγικό και κοντόθωρο τρόπο που έγινε, αφήνει τον τόπο λαβωμένο αλλά σε καμία περίπτωση παραιτημένο από την αξίωση για χρηστή και ικανή Διοίκηση. Ο Δήμος Κιλκίς μπορεί και να πρέπει να αναβαθμιστεί για να προσφέρει μια διέξοδο ελπίδας στις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου. Σ’ αυτό το κάλεσμα ευθύνης τούτες τις κρίσιμες στιγμές δεν μπορούσα εγώ, αλλά και οι συμμετέχοντες στον Συνδυασμό να φυγομαχήσουμε αλλά ζητούμε την ενεργή συμμετοχή σας.



Νίκος Αφεντουλίδης

Υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη