4 Οκτ 2010

Θεσσαλονίκη: Τα αποτελέσματα των πρώτων ελέγχων για το κάπνισμα

Η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης συνεχίζει τους προβλεπόμενους ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του δήμου Θεσσαλονίκης ενημερώνοντας καταστηματάρχες και..
 πολίτες για το νόμο περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε κλειστούς δημόσιους και ιδιωτικούς εργασιακούς χώρους, που ισχύει από 1η Σεπτεμβρίου 2010.

Κατά το περασμένο τριήμερο, από την 1η έως την 3η του μηνός Οκτωβρίου, διεξήχθησαν 48 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 20 παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οι παραβάσεις αφορούσαν τη μη ανάρτηση απαγορευτικού σήματος, τη μη λήψη μέτρων για την αποτροπή των παραβάσεων και την ανοχή ή μη επέμβαση του Υπευθύνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το μήνα Σεπτέμβριο διαβιβάστηκαν 200 καταγγελίες στην Υπηρεσία μας από την τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης και υποστήριξης για το κάπνισμα «1142» του υπουργείου Υγείας, οι οποίες ελέγχονται διεξοδικώς.

Οι συστάσεις και οι έλεγχοι θα συνεχιστούν καθημερινά και καθόλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, προκειμένου να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη