26 Οκτ 2010

ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ - Επιστολή στον κ. Πρωθυπουργό.

κ. Παπανδρέου, χωρίς έκπληξη-πλέον-, σας ακούσαμε στη "διακαναλική" συνέντευξή σας να επιχειρείτε να θεωρηθεί το αποτέλεσμα των επικειμένων εκλογών, σαν "ψήφος εμπιστοσύνης" προς τη κυβέρνηση.
   Η θέση σας αυτή όμως, είναι στρατηγικό λάθος, το οποίο ...
προφανέστατα σας υπέδειξε το επιτελείο σας.
Είναι στρατηγικό λάθος διότι:
-Οι εκλογές αφορούν τη περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση και δεν είναι βουλευτικές.
-Ο λαός, μέσω των εκλογών αυτών, επιθυμεί να εκφράσει ( ανώδυνα  σχεδόν για τη κυβέρνηση  ) τη δυσαρέσκεια - η αν θέλετε την ευαρέσκειά του - για το μέχρι σήμερα έργο σας.
-Με τη θέση σας αυτή ασκείτε ψυχολογική πίεση στους ψηφοφόρους σας να αποδεχθούν όλα όσα τους υποχρεώσατε να υπομείνουν και επιπλέον να τα επιβραβεύσουν με τη ψήφο τους.
 Η θέση αυτή σαφώς θα επηρεάσει όσους φέρουν  κομματικές παρωπίδες και εθελοτυφλούν εκ πεποιθήσεως. Όμως, πόσοι είναι αυτοί;


 Η μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων σας- και εδώ είναι το μέγιστο στρατηγικό σας σφάλμα- αφού τίθεται προ διλήμματος να εγκρίνει με τη ψήφο της , τη φτώχεια και τη μιζέρια που απεκόμισε από την - παρά τη θέλησή σας έστω - πολιτική της κυβερνήσεως και να δώσει επιπλέον την έγκρισή της - με τη ψήφο της- για νέες οικονομικές της  αφαιμάξεις , είναι σίγουρο ότι θα σας καταψηφίσει, ακόμα και αν  είχε σκοπό να σας υποστηρίξει. 


-Ίσως, κ. Πρόεδρε, θα πρέπει να διερευνήσετε μήπως οι  συγκεκριμένοι σύμβουλοί σας ή είναι ακατάλληλοι η ενεργούν έτσι για κάποιο άλλο λόγο.....


-Όλοι γνωρίζουν ότι αναλάβατε να "βγάλετε τα κάστανα από τη φωτιά"

-Όλοι γνωρίζουν ότι οι προκάτοχοί σας δεν διακρίθηκαν για τις ικανότητές τους στη διακυβέρνηση της χώρας, με το γνωστό αποτέλεσμα.

-Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η είσοδος της Ελλάδος στο ΔΝΤ ήταν αναπόφευκτη  και ότι εξαντλήσατε όλες τις άλλες πιθανές λύσεις.

Σαφώς επιθυμία όλων των Ελλήνων είναι η επιτυχία σας στην οικονομική ανάκαμψη της πατρίδας μας, αλλά αυτή θα πρέπει να γίνει με τον πλέον σωστό και λιγότερο οδυνηρό για το λαό τρόπο.

-Θα πρέπει με κάποιο τρόπο, όσο είναι καιρός, να διαχωρίσετε την ψήφο για την αυτοδιοίκηση με τη ψήφο εμπιστοσύνης προς τη κυβέρνηση, διαφορετικά θα εκτεθείτε από το αποτέλεσμα και σίγουρα δεν μπορείτε να ομιλείτε για εκλογές και αυτό να λαμβάνεται σοβαρά υπ όψιν, εκτός αν θέλετε να κατηγορηθείτε -επιπλέον- ότι το καράβι που εσείς(καλώς ή κακώς ) οδηγήσατε σε παράκτια βραχώδη περιοχή μεστή υφάλων, αναζητώντας υπήνεμο λιμάνι, το εγκαταλείψατε   -αν και κυβερνήτης αυτού- πρώτος !
-Ειλικρινά, σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και...μακρυά από τα βράχια !
EFENPRESS / a
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη