26 Οκτ 2010

Ένας νέος γράφει για την απαξίωση των πολιτικών...


Για την πολιτική τύπου Μαυρογιαλούρου και Καλοχαιρέτα, που γίνεται έκδηλη σε περιόδους προεκλογικής εκστρατείας γράφει ένας νέος άνθρωπος, ο Γιώργος Καγιάς. Όπως σημειώνει...


συμμετέχοντας τον τελευταίο καιρό στον εκλογικό συνδυασμό «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» του Παναγιώτη Ψωμιάδη, βίωσα και βιώνω μια πρωτόγνωρη για εμένα εμπειρία. Η επικοινωνία με τόσους πολλούς συμπολίτες μου, και ειδικά με τους συνομήλικούς μου νέους ανθρώπους, με τροφοδότησε με μία δύναμη που πηγάζει από το αγωνιώδες ενδιαφέρον τους για τον τόπο μας. Ενδιαφέρον και αγωνία που παίρνουν ξεχωριστή διάσταση μέσα σ’ αυτό το άσχημο κλίμα της οικονομικής συγκυρίας και της διάχυτης απαισιοδόξίας.
Συναντώ λοιπόν αρκετούς νέους που με αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη, αν όχι με ειρωνική διάθεση, συνέπεια της γενικότερης απαξίωσης της πολιτικής και της κάκιστης εικόνας που δικαιολογημένα έχουν οι πολίτες για το σύγχρονο πολιτικό προσωπικό της χώρας.
Συναντώ επίσης ανήσυχους συμπολίτες μας που έχουν συνειδητοποιήσει πλέον ότι η διαπίστωση ότι το τραγικό της κατάστασης και η αναζήτηση υπευθύνων δεν αρκούν, αλλά αναγνωρίζουν ότι και η δική τους αδιαφορία βοήθησε τελικά στον εκτροχιασμό των πραγμάτων.
Συναντώ όμως και νέους ανθρώπους που δείχνουν ενδιαφέρον για τα κοινά και την τοπική αυτοδιοίκηση, που αδιαφορούν για τους πολιτικάντηδες τύπου «Καλοχαιρέτα» και «Μαυρογυαλούρου» με το κλασικό χτύπημα στην πλάτη και τις αμέτρητες υποσχέσεις και που απαιτούν –από όποιον επιλέξουν να υποστηρίξουν– ειλικρίνεια και φιλότιμο. Απαιτούν φρέσκες ιδέες και απλή πρακτική. Απαιτούν τόλμη και διάθεση για συνεχή προσπάθεια. Ευελπιστούν τέλος απ’ όλους εμάς που επιθυμούμε να εκπροσωπήσουμε τη νεολαία, σε όλους τους συνδυασμούς, να μην αντιγράψουμε τα παλιά και παρωχημένα πρόσωπα, αλλά να κάνουμε τη δική μας υπέρβαση.      
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη