21 Οκτ 2010

Δέσμευση ασυμβίβαστου αγώνα για καλύτερη ζωή, το πρόγραμμα του συνδυασμού του Σίμου Δανιηλίδη

Δήμος Νεάπολης-Συκεών:
Δέσμευση ασυμβίβαστου αγώνα για καλύτερη ζωή, το πρόγραμμα του συνδυασμού του σίμου Δανιηλίδη
Με τη συμμετοχή του συνόλου των υποψηφίων της «Νέας Αυτοδιοίκησης» για το δήμο...
 Νεάπολης-Συκεών, των μελών και φίλων της παράταξης, όπως επίσης δεκάδων πολιτών και εκπροσώπων φορέων και από τους τέσσερις δήμους, ολοκληρώθηκαν οι δυο βασικές δημοκρατικές διαδικασίες της παράταξης ενόψει των εκλογών της 7ης του Νοέμβρη. Αυτές είναι η διαμόρφωση του δημοτικού προγράμματος και η έγκριση του εσωτερικού κώδικα δεοντολογίας και αρχών για το «ευ αγωνίζεσθαι» μεταξύ των συνυποψηφίων.

Η διαμόρφωση του προγράμματος, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του συνδυασμού και δήμαρχος Συκεών Σ.Δανιηλίδης, είναι αποτέλεσμα δεκάδων λαϊκών συνελεύσεων που πραγματοποιήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα σε όλους τους δήμους και τις γειτονιές με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών για τη δημιουργία μιας «καλύτερης και ανθρώπινης πόλης» . Ολοκληρώθηκε, δε, χθες στη μαραθώνια διευρυμένη συνεδρίαση αφού πρώτα κατατέθηκαν και νέες προτάσεις από τους δημότες ενσωματώνοντας στο δημοτικό πρόγραμμα εξειδικευμένες στοχεύσεις για κάθε περιοχή και αποτελεί πλέον «δέσμευση ασυμβίβαστου αγώνα για καλύτερη ζωή».

«Η δημοκρατία, η λαϊκή συμμετοχή και η διαβούλευση αποτελούν απαράβατους όρους για τη λειτουργία της παράταξής μας. Η διαμόρφωση του συνολικού προγράμματός μας δε στηρίχθηκε μόνο στις προτάσεις των λίγων και μυημένων, αλλά το συνδιαμορφώσαμε με τους συμπολίτες μας, παρά τα ασφυκτικά περιορισμένα περιθώρια του χρόνου», τονίζει ο Σ.Δανιηλίδης.

Κώδικας δεοντολογίας

Την ίδια ώρα, οι 98 υποψήφιοι της παράταξης και δεκάδες μέλη και φίλοι ενέκριναν ομόφωνα τον Κώδικα Δεοντολογίας που καθορίζει το πλαίσιο του «ευ αγωνίζεσθαι» κατά την προεκλογική περίοδο, όπως συνέβη και κατά τις προηγούμενες τετραετίες.

Στον κώδικα αυτόν περιγράφονται οι αρχές που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι οι υποψήφιοι, δεσμευόμενοι μάλιστα για την τήρηση επίδειξης προεκλογικού ήθους. «Η ευγένεια, η άμιλλα, η αλληλεγγύη και αλληλοϋποστήριξη για το καλό και τη νικηφόρα πορεία της δημοτικής παράταξης είναι θεμελιώδης υποχρέωση όλων όσων συμμετέχουν σ’ αυτή», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κώδικα δεοντολογίας.

Σ’ αυτόν περιλαμβάνονται συγκεκριμένες απαγορεύσεις κατά τον προεκλογικό αγώνα, ενώ στην περίπτωση της μη τήρησής του προβλέπονται και ποινές, όπως είναι η πολιτική καταδίκη και η αποβολή από την παράταξη. Για την παρακολούθηση της εφαρμογής και τήρησης του πλαισίου αρχών αρμόδια είναι η επιτροπή δεοντολογίας στην οποία μπορεί να προσφύγει κάποιος για την επίλυση «διαφορών» με συνυποψήφιό του.

«Με τη στάση μας όλοι οι υποψήφιοι της παράταξής μας πρέπει να επιδείξουμε και να αναδείξουμε τον πολιτικό πολιτισμό», είναι το μήνυμα το Σ.Δανιηλίδη, και προσθέτει: «Πάνω από όλα προηγείται το καλό της παράταξης που οφείλουμε όλοι να την υπηρετήσουμε με στόχο τη νίκη. Όλοι είμαστε σε θέση μάχης στοιχισμένοι στις γραμμές της παράταξης αποδεχόμενοι τις αρχές και τις αξίες που υπηρετεί. Και σ’ αυτόν τον αγώνα, όπως σε όλους, κυριαρχεί η ισότητα. Κανένας δεν έχει καμιά προνομιακή θέση ή προβάδισμα, ή ακόμη και υπόσχεση. Όλοι κρινόμαστε και αξιολογούμαστε».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη