31 Οκτ 2010

Αναστάτωση στο facebok από τον ιό "I got you a surprise"

Ένας επικίνδυνος ιός εξαπλώνεται από χθες στο facebook με μεγάλη ταχύτητα. Με τεχνικούς όρους, πρόκειται για επίθεση drive-by download στο Facebook.
Το μήνυμα προτρέπει τους χρήστες του Facebook να επισκεφθούν ένα blog, στην πλατφόρμα blogger (....blogspot.com). Όμως το blog στο οποίο κάνουν κλικ οι χρήστες, κάνει redirect (οδηγεί αυτόματα), σε ένα site με την ονομασία ...www.free-online-fotoalbum.org/2/index.html. το οποίο είναι άδειο. Περιέχει ένα μόνο link, που σας προτρέπει να κατεβάσετε ένα δήθεν άλμπουμ φωτογραφιών.
Φυσικά δεν είναι άλμπουμ φωτογραφιών, αλλά ...
ένα για εκτελέσιμο αρχείο (.exe), το οποίο απενεργεποιεί το τείχος προστασίας (firewall) των windows, και αποκτά τον έλεγχο του υπολογιστή σας.
Ο υπολογιστής σας ή το 3G κινητό σας, γίνεται zobbie ή bot, δηλαδή εν αγνοία σας στέλνει e-mails, μηνύματα στο facebook κι έτσι αρχίζουν να σας βρίζουν οι φίλοι σας!
Το κακό είναι ότι το συγκεκριμένο αρχείο κάνει μεγαλύτερη ζημιά στα κινητά τηλέφωνα που έχουν την εφαρμογή facebook. Έτσι πολλοι θα δείτε τις επόμενες ώρες στα προφίλ σας στο facebook, το μήνυμα από κάποιον φίλο σας που θα σας λέει "i got you a surprise ..." και από κάτω "Εστάλη μέσω facebook mobile".
Τι μπορείτε να κάνετε;
Προς το παρόν, δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Στείλαμε στο facebook και στη google (blogger) μηνύματα και περιμένουμε κι εμείς...
Αυτό όμως που πρέπει να κάνετε και σας το είπαμε χιλιάδες φορές, είναι:
1) να μην ανοίγετε ποτέ άγνωστα αρχεία, να μην επισκέπτεστε άγνωστους ιστότοπους και
2) να έχετε αποθηκευμένη στα αγαπημένα σας την ενότητα "Απάτες" του taxalia, την οποία να επισκέπτεστε τακτικά, γιατί σε αυτή, οι συνεργάτες του taxalia, που παρακολουθούν μέρα-νύχτα το ιντερνετ, βάζουν όλες τις καινούριες απάτες που σκάνε μύτη.
http://taxalia.blogspot.com/2010/10/hoax-emails.html
ε, τι άλλο να σας κάνουμε; Αποθηκεύστε την παραπάνω διεύθυνση και επισκεφτείτε την μια φορά την ημέρα! Το link της υπάρχει μόνιμα στο κεντρικό μενού του taxalia, αριστερά κάτω.

Διαβάστε εδώ, τι πρέπει να κάνετε: http://taxalia.blogspot.com/2010/11/i-got-you-surprise-facebook.html
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη