1 Νοε 2010

Ξεπεσμός !

Καλά και σοβαρά την ξεκίνησαν την προεκλογική εκστρατεία οι υποψήφιοι για την περιφέρεια, μέχρι που έβαλαν το χεράκι τους, γνωστοί προπαγανδιστές της παλιάς Γκαιμπελικής σχολής.
Η προεκλογική περίοδος γέμισε με ανόητα εξώφυλλα, χτυπήματα κάτω από τη μέση και χυδαιότητες των "μεγάλων" ΜΜΕ.
Η εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ανέλαβε εργολαβικά τη δυσφήμιση του Παναγιώτη Ψωμιάδη, με καταγγελτικό λόγο που...
 παραπέμπει σε συνάξεις ακροαριστερών γκρουπούσκουλων της δεκαετίας του 80.
Κι από περιεχόμενο; Τζίφος!
Από αποτελεσματικότητα; Μηδέν, αφού η εφημερίδα πουλάει ελάχιστα φύλλα και σαφώς δεν αποτελεί μηχανισμό επηρρεασμού της κοινής γνώμης.
Βέβαια, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, η εφημερίδα, που παρέπεε, έγινε καθημερινή...
Ξεσπεσμός!
Όπως ξέρετε όμως, τα γραπτά μένουν.
Και οι καταγγελίες είναι πολύ εύκολο να "διαρρέουν". Ξέρεις πόσες καταγγελίες έχουμε εμείς; Απόλυτα τεκμηριωμένες! Που θα μπορούσαν να βάλουν φωτιά στο προεκλογικό σκηνικό. Σας δώσαμε ένα πολύ πρακτικό παράδειγμα με την υπόθεση Σ.Χ. και με τη σοβαρότητα και την εντιμότητα με την οποία τη χειριστήκαμε. Και έχουμε άλλες πολύ χειρότερες.
Ομως, ο ρόλος των ΜΜΕ, των δημοσιογράφων και των bloggers, δεν είναι να στήνουν παραμάγαζα. Είναι να ενημερώνουν ψύχραιμα και αντικειμενικά κι όχι να θολώνουν τα νερά με πηχαίους τίτλους που μόνο κακό κανουν στην πόλη και την περιφέρεια και όχι στον Ψωμιάδη.
Έτσι, κι αλλιώς ο Μάρκος Μπόλαρης είναι μια τεράστια αξία. Παρακαταθήκη για το μέλλον της Μακεδονίας.
Τον παρασύρατε τον άνθρωπο, οι "μουτζαχεντίν" της επικοινωνίας, σε ένα δρόμο, που είμαστε βέβαιοι, ότι δεν του αρέσει και δεν τον εκφράζει. Ούτε τον έχει ανάγκη !
Οξύνετε τα πνεύματα, πιστεύοντας ότι η πόλωση θα βοηθήσει την παράταξη για την οποία εργάζεσθε. Ε, και;
Ας πούμε ότι τα καταφέρατε. Θα είστε ικανοποιημένοι από το σκηνικό ζούγκλας στο οποίο θα ζούμε από δω και πέρα;

Για την ιστορία:
Το γραφείο τύπου του Παναγιώτη Ψωμιάδη, απάντησε σήμερα:
Σχετικά με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού «Δύναμη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Π. Ψωμιάδης» ανακοινώνονται τα εξής:


«Στρατευμένες πένες, κατευθυνόμενα δημοσιεύματα, πηχιαίοι τίτλοι σε συγκεκριμένη τοπική εφημερίδα, για μία ακόμη μέρα. Είναι η απόδειξη του απόλυτου πανικού των αντιπάλων μας και της ενορχηστρωμένης προσπάθειας αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών. Η τακτική είναι κάθε φορά η ίδια.

Το διακύβευμα δεν είναι συντήρηση ή πρόοδος, όπως θέλουν σκόπιμα να το εμφανίζουν οι αντίπαλοί μας.

Το πραγματικό διακύβευμα είναι εάν θέλουμε έναν περιφερειάρχη – κυβερνητικό εκπρόσωπο και τοπικό διαχειριστή του μνημονίου ή έναν Περιφερειάρχη που αγωνίζεται για την ανάπτυξη της Κεντρικής Μακεδονίας, που ξέρει να διεκδικεί και να κερδίζει, που έχει τεράστιο έργο πίσω του.

Όσο κι αν το επιδιώκουν οι αντίπαλοί μας, εμείς δεν πρόκειται να διχάσουμε τους πολίτες, δεν πρόκειται να πολώσουμε το κλίμα. Έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις των Μακεδόνων. Το στοίχημα για μια δυνατή Μακεδονία στην Ευρώπη των Περιφερειών ενωμένοι θα το κερδίσουμε».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη