12 Νοε 2010

Δεσμέυσεις Μπόλαρη για αναδιάταξη του ΠΕΠ

Δεσμεύσεις Υποψήφιου Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκου Μπόλαρη, για αναδιάταξη του ΠΕΠ

«Ο κ. Ψωμιάδης, πανικόβλητος, επιχειρεί να δείξει ένα έντυπο στο οποίο αναφερόμαστε στη δημιουργία θέσεων εργασίας, γιατί δεν καταλαβαίνει πως...
 «ανάπτυξη» δεν είναι οκτώ γράμματα μιας λεξούλας. Ανάπτυξη σημαίνει πολύ συγκεκριμένη ατζέντα για την παρέμβαση στην Κεντρική Μακεδονία, μια περιφέρεια που έχει τεράστιες δυνατότητες, τεράστιους πλουτοπαραγωγικούς πόρους», τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας, Μάρκος Μπόλαρης και συνέχισε λέγοντας:

«Η παρέμβαση του Παναγιώτη Ψωμιάδη δείχνει για μια ακόμη φορά ότι δεν κατάλαβε τι είναι η ισχυρή περιφέρεια. Συμπεριφέρεται, δικαίως, σα νομάρχης. Νομίζει ότι πάμε να κάνουμε νομαρχιακές εκλογές, ή κάτι πιο διευρυμένο. Δεν κατάλαβε ότι η νομαρχία τελείωσε, οι περισσότερες από τις υπηρεσίες τις οποίες είχε η νομαρχία, περνάνε στους δήμους, η ισχυρή περιφέρεια, η αιρετή περιφέρεια είναι ένας άλλος τρόπος που αναπτύσσεται η Ελλάδα κι όχι απλά διοικείται. Δεν κατάλαβε ότι στην περιφέρεια –δεν τον ενδιαφέρουν αυτά, γι’ αυτό δεν τα κατάλαβε- περνούν όλα τα εργαλεία ανάπτυξης, περνά το ΠΕΠ (το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα), περνάει το ΕΣΠΑ και τα προγράμματα τα ευρωπαϊκά, άρα η διαχείριση και η στόχευση, είναι υπόθεση της περιφέρειας κι επιπλέον τα προγράμματα που μπορεί και πρέπει να φέρει ο περιφερειάρχης από τις Βρυξέλλες».

Ο κ. Μπόλαρης δεσμεύθηκε πως «η πρώτη δουλειά που θα κάνουμε στο περιφερειακό συμβούλιο, είναι να αναδιατάξουμε το ΠΕΠ. Είμαστε σε ώρα κρίσης και το μόνο που δε χρειάζεται η περιφέρεια είναι «μικροεργάκια», για να κάνουμε ρουσφέτια και να μοιράσουμε δουλίτσες σε κολλητούς και ημετέρους, όπως έχει μάθει ο απερχόμενος νομάρχης και το καθεστώς του, διασπαθίζοντας το δημόσιο χρήμα με 900 αναθέσεις –τα περίφημα 45άρια. Αυτές οι πρακτικές: τέλος. Τα χρήματα θα στοχευτούν».

Ο κ. Μπόλαρης επεσήμανε επίσης πως «ο κ. Ψωμιάδης, μέσα στην απίστευτη ανασφάλεια την οποία έχει, τις τελευταίες μέρες επιχειρεί να παραπλανήσει τον κόσμο και να πει αρχικά ότι “ο Μπόλαρης στον ένα χρόνο που ήταν στο υπουργείο δεν έκανε τίποτα”. Όταν στη συνέχεια πήρε την απάντηση, η οποία είναι αποστομωτική, κατηγορηματική, ότι ο Μπόλαρης εδώ, στους 8 πρώτους μήνες έστησε την επιχειρησιακή μονάδα ανάπτυξης, τότε επιχείρησε να αναδείξει και πάλι την αμάθειά του, λέγοντας “ναι, στήθηκε επιχειρησιακή μονάδα ανάπτυξης, αλλά δεν έχει διοικητικό συμβούλιο”. Προφανώς ο κ. Ψωμιάδης νομίζει ότι κάναμε κάποιο φιλανθρωπικό σωματείο»
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη