12 Νοε 2010

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Κ.ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥΣ

Ο Κώστας Γκιουλέκας εξήγησε στους Ακαδημαϊκούς, πώς σκέφτεται να διοικήσει το Δήμο.
"Θα καταστεί η Θεσσαλονίκη κέντρο παιδείας, καινοτομίας και πολιτισμού και θα δημιουργήσουμε δεξαμενή σκέψης (think tank) για τη Θεσσαλονίκη"

Στο Δήμο με την Aκαδημαϊκή Κοινότητα στο πλευρό του...


Με συνάντηση και συζήτηση με εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας έκλεισε τον κύκλο των εκδηλώσεων διαλόγου ο υποψήφιος Δήμαρχος Κώστας Γκιουλέκας.
Ανοικτή πρόσκληση συνεργασίας στους εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας απηύθυνε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας. Στη συνάντηση που είχε μαζί τους σήμερα, Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010. Ο επικεφαλής της «Ομάδας Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» παρουσίασε το νέο μοντέλο διοίκησης και εστίασε στη συνεργασία με τα πανεπιστήμια ώστε να καταστεί η Θεσσαλονίκη κέντρο παιδείας, καινοτομίας και πολιτισμού και στη δημιουργία δεξαμενής σκέψης (think tank) για τη Θεσσαλονίκη.
«Έτσι σκεφτόμαστε αύριο να διοικήσουμε. Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε ένα think tank για την μελέτη όλων των ζητημάτων που αφορούν την πόλη, των τάσεων, των κινδύνων και των διεθνών παραδειγμάτων. Ζητούμε τη συνεργασία των εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας για να μπορέσουμε τα διάφορα θέματα που απασχολούν το Δήμο να μην τα επιλύει μια κλειστή ομάδα ατόμων αλλά να τα συζητήσουμε πρώτα με ανθρώπους που έχουν την επιστημονική γνώση, την εμπειρία και την υπεύθυνη άποψη. Θέλουμε από τους πανεπιστημιακούς να μας συμβουλεύουν για το πώς θα μπορούσε η πόλη μας να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα που έχουν οι συμπολίτες μας, που έχουμε όλοι μας. Αυτός είναι ένας ακόμη τρόπος για να δώσουμε συμμετοχικό χαρακτήρα στη διοίκηση του Δήμου. Είναι βέβαιο ότι έτσι ο Δήμος θα μπορέσει να προσφέρει στους συμπολίτες μας και καλύτερες και περισσότερες υπηρεσίες».
Στη συνάντηση συμμετείχαν μέλη ΔΕΠ διαφόρων γνωστικών αντικειμένων του ΑΠΘ και του πανεπιστημίου Μακεδονίας, και ανάμεσά τους ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Αναστάσιος Μάνθος, που είναι και ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, και ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ηλίας Κουσκουβέλης καθώς και εκπρόσωποι του ΕΚΕΤΑ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη