26 Νοε 2010

Η φτώχεια φέρνει γκρίνια...στους δημοσιογραφικούς κύκλους

Η φτώχεια στο χώρο των δημοσιογράφων της Θεσσαλονίκης, φέρνει γκρίνια και υποβαθμίζει πολύ το επαγγελματικό τους επίπεδο.
Παρακολουθούμε με θλίψη τη δημιουργία φατριών, σε έναν πόλεμο με βρώμικα χτυπήματα, με έπαθλο, το αγαθό της "εργασίας".
Οι καταγγελίες (ονομαστικές), άλλες έγκυρες, άλλες ανυπόστατες, έρχονται σωρηδόν στο taxalia.
Δεν θα ασχοληθούμε σε τέτοια επίπεδα φυσικά (ατομικά), δεν είναι η δουλειά μας, απλά...
 επισημαίνουμε ορισμένα χαρακτηριστικά της κατάντιας των δημοσιογράφων:
Με την αλλαγή ηγεσίας του δήμου, τριπλοθεσίτης δημοσιογράφος της κατηγορίας "λιγδιάρης", διοχετεύει σε διάφορα μέσα, ανακρίβεις και ψεύτικες αποδοχές για "αντιπάλους" του, στον αγώνα διεκδίκησης της διεύθυνσης της δημοτικής τηλεόρασης, κατηγορώντας τους για ...διπλοθεσίτες. Ο τριπλοθεσίτης!
Πολλοί είναι αυτοί που ξερογλείφλονται στα πόδια του Γιάννη Μπουτάρη, για να αναλάβουν θέσεις στα δημοτικά ΜΜΕ, όπου υπάρχει η σιγουριά του επιδοτούμενου μισθού.
Ο εις εξ αυτών ξεσκίστηκε να προβάλλει και σε Αθηναϊκή εφημερίδα τον κ.Μπουτάρη, πουλώντας εκδούλευση και εκθειάζοντας τα "κονέ" του στην Αθήνα.
Μάθαμε όμως ότι αφού ηρέμησε ο κ.Μπουτάρης από τις απανωτές "αγιογραφίες", του ριξε μια ροχάλα, από το Λευκό Πύργο, μέχρι το Νυμφαίο. "Τι νυφίτσα είν' αυτός ;" είπε σε στενούς του συνεργάτες. 

Για όλους τους αγχωμένους και υπό το φάσμα της ανεργίας δημοσιογράφους, σε μια εποχή που δείχνει ότι ελάχιστοι θα επιβιώσουν αξιοπρεπώς, το taxalia έχει ευχάριστα και αποκλειστικά νέα:

έρχονται σύντομα βουλευτικές εκλογές σύντροφοι ! Οπότε μην ανησυχείτε, θα ξανανοίξουν οι στρόφιγγες της χρηματοδότησης και σεις θα ΄χετε δουλίτσα. Don't panic !

le fugitive
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη