19 Νοε 2010

«Έρχεται και νέο πακέτο μέτρων»

Τις επιφυλάξεις και τις διαφωνίες τους για τους στόχους που έχουν τεθεί στον προϋπολογισμό του 2011 κατέθεσαν την Παρασκευή στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος και ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, ο οποίος έκανε μάλιστα λόγο για νέο πακέτο μέτρων για την εκταμίευση της τέταρτης δόσης του δανείου.

«Έχουμε επιβάρυνση στο σύνολο της κοινωνίας δυσβάσταχτη» ανέφερε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ....

«Για να προκύψουν τα εκατομμύρια από τις περικοπές στη μισθοδοσία των ΔΕΚΟ, (σσ: η κυβέρνηση) δεν μπορεί παρά να πάει σε οριζόντια πολιτική αν δει κανείς τον αριθμό των εργαζομένων (...) επιτρέψτε μου να κάνω μια πρόβλεψη ότι θα πάμε στις εύκολες πολιτικές που θα είναι και άδικες» δήλωσε ο κ. Παπασπύρος.

Για τους συμβασιούχους των ΔΕΚΟ δήλωσε ότι η παραβίαση της νομοθεσίας και η καταχρηστικότητα στις συμβάσεις έχει προκύψει από τις κορυφές. «Δεν μπορεί να λέμε σε έναν άνθρωπο που ήταν στα 32 – 33 σε μια υπηρεσία, πήγαινε να βρεις μια δουλειά εκτός, όταν και στον ιδιωτικό τομέα η ανεργία πάει πάνω» τόνισε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, με την ύφεση τα μέτρα φέρνουν ένα μεγάλο κόστος που υπερβαίνει τα 20 δις. ευρώ και χάνονται από την ιδιωτική οικονομία. «Αν χτυπήσεις και άλλο την αγοραστική δύναμη και αυξήσεις την ανεργία θα δώσεις μεγαλύτερο διάστημα στον παγετώνα της οικονομίας» δήλωσε.

Ο κ. Παπασπύρος εκτίμησε δε ότι «θα έχουμε και δεύτερο πακέτο μέτρων. Στην περίοδο προς την τέταρτη δόση θα έχουμε και νέες οριζόντιες περικοπές» εκτίμησε.

Όπως ανέφερε, η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ προβαίνουν την προσεχή Πέμπτη σε στάση εργασίας και σε συλλαλητήριο στη 1 το μεσημέρι.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ εξέφρασε την απαισιοδοξία του για το πόσο εφικτοί είναι οι στόχοι του προϋπολογισμού. «Ο νέος προϋπολογισμός έχει στόχους που δύσκολα θα επιτευχθούν. Προϋποθέτουν γενναίες αποφάσεις και συγκρούσεις με συντεχνίες. Δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει η αναπτυξιακή δυναμική που τόσο πολύ χρειαζόμαστε. Αν υπάρξει παρέκκλιση από τον προϋπολογισμό δεν θα υπάρχει ανοχή πλέον» σημείωσε.

«Δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει πια η δυνατότητα από τις επιχειρήσεις να απορροφήσουν τη μαζική μετάταξη προϊόντων από το χαμηλό συντελεστή του 11% στο 13%» πρόσθεσε ο κ. Μίχαλος.

Παρεμβαίνοντας, ο καθηγητής οικονομικών Διονύσης Χιώνης τόνισε ότι το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι ότι δεν είναι ανταγωνιστική. «Να δούμε τους στόχους που θα δώσουν πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην οικονομία» τόνισε.

Ο συνδικαλιστής του ΟΑΣΑ Σταύρος Κασινέρης έκανε λόγο για κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς «που θα θυμίσουν μέρες του ‘92». «Είναι άδικο να πληρώνουν οι πολίτες τα σπασμένα των πολιτικών και των τραπεζών. Έχουμε όλο το λαό μαζί μας. Σήμερα ξεκινάνε οι ΟΤΑ αύριο οι συγκοινωνίες» ανέφερε.

http://www.skai.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη