1 Νοε 2010

"Η Ελλάδα δεν θα γίνει Αργεντινή"

Σε πιο δύσκολη δημοσιονομική θέση βρίσκεται η Ελλάδα έναντι της Αργεντινής πριν την χρεοκοπία της το 2001, ωστόσο το γεγονός ότι η χώρα μας είναι μέλος της ευρωζώνης, της προσφέρει προστασία, την οποία δεν είχε η χώρα της Λατινικής Αμερικής, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οικονομολόγου της San Francisco Federal Reserve.

Παρά το πακέτο διάσωσης από την Ε.Ε. και τον ΔΝΤ, το ελληνικό χρέος διαπραγματεύεται σε επίπεδα που καταδεικνύουν πως η χρεοκοπία εξακολουθεί να αποτελεί μια πιθανότητα, εκτιμά ο οικονομολόγος Fernanda Nechio.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιοι παραλληλισμοί ανάμεσα στην κατάσταση της Ελλάδας με αυτήν της Αργεντινής νωρίτερα αυτή τη δεκαετία, η Ελλάδα είναι κατά κάποιο τρόπο λιγότερο ευάλωτη, υπογραμμίζει ο Nechio, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

"Η χρήση του ευρώ από την Ελλάδα, την προστατεύει από τις κερδοσκοπικές επιθέσεις", αναφέρει ο οικονομολόγος της San Francisco Fed. "Η Ελλάδα κερδίζει ένα πλέγμα προστασίας καθώς βρίσκεται υπό την νομισματικής αρχή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της οποίας προτεραιότητα αποτελεί η σταθερότητα της ευρωζώνης", τονίζει.

Το χρέος της Ελλάδας αναμένεται να αυξηθεί στο 140% του ΑΕΠ, ωστόσο όπως εκτιμά ο Nechio η Ελλάδα είναι απίθανο να εκδιωχθεί από το ευρώ ως μέρος οποιασδήποτε αναδιάρθρωσης χρέους.

Η Ελλάδα επωφελείται από τη συμμετοχή της στην ευρωζώνη, γιατί σε καιρούς κρίσης βρίσκει στήριξη στα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης.

http://www.axiaplus.gr/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη