1 Νοε 2010

Πλήρες και σοβαρό πρόγραμμα Κοινωνικής Πολιτικής παρουσίασε ο Γιάννης Μπουτάρης

Πλήρες και καλά επεξεργασμένο πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής, παρουσίασε σήμερα ο Γιάννης Μπουτάρης, με τη Ρεβέκκα Καράσσο.
Με τη Χάρτα Εγγυημένων Υπηρεσιών Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας η «Πρωτοβουλία» θα διεκδικήσει την εξασφάλιση ενός ελάχιστου επιπέδου κοινωνικών υπηρεσιών και..
 υπηρεσιών υγείας, οι οποίες θα παρέχονται δωρεάν στους πολίτες.


Η «Πρωτοβουλία», ως διοίκηση του Δήμου, θα δημιουργήσει ένα δίκτυο προστασίας των ευπαθών ομάδων με την προώθηση συγκεκριμένων μέτρων. Μάλιστα, όπως είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, η «Πρωτοβουλία» αναλαμβάνει να αυτοδεσμευτεί για την υλοποίηση των μέτρων κοινωνικής πολιτικής, δημιουργώντας ένα ανεξάρτητο Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής, στο οποίο θα μετέχουν εκπρόσωποι του Ε.Κ.Θ., των εργαζομένων στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, των οργανώσεων μεταναστών, των εθελοντικών κοινωνικών οργανώσεων, ένας εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής και από ένας εκπρόσωπος των δημοτικών παρατάξεων.

Στη συνέντευξη παρουσιάσθηκαν από τη Ρεβέκκα Καράσσο οι δράσεις που η «Πρωτοβουλία» προτείνει ανά τομέα. Συγκεκριμένα :

Για τις Γυναίκες θα εφαρμοστεί πρόγραμμα δράσης για την Ισότητα στη Θεσσαλονίκη, για την περίοδο 2011-2014, με δράσεις όπως: Δημοτική τηλεφωνική γραμμή SOS πολλαπλής χρήσης ( π.χ. Ναρκωτικά). Ξενώνας φιλοξενίας γυναικών. Συμβουλευτικοί σταθμοί στήριξης γυναικών σε κάθε Δημοτική Κοινότητα.

Δημοτικά Ιατρεία: Δημιουργία μικρών ιατρείων γειτονιάς. Θα λειτουργήσουν 15 ιατρεία στα πρώτα 4 χρόνια, με στόχο τον διπλασιασμό τους στην 8ετία. Με τα Δημοτικά Ιατρεία θα παρέχονται υπηρεσίες στο χώρο της α’βάθμιας περίθαλψης και η λειτουργία τους θα συντονιστεί με το σύστημα των Κέντρων Υγείας και των νοσοκομείων. Τράπεζα Αίματος του Δήμου, διοργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών.

Για τους Μετανάστες: Ειδικός υπάλληλος σε κάθε ΚΕΠ. Τμήμα εξυπηρέτησης αλλοδαπών σε κάθε Δημοτική Κοινότητα. Οριοθέτηση χώρων και κανόνων λειτουργίας για ανοικτές αγορές (παζάρια) μεταναστών. Ξενώνες φιλοξενίας προσφύγων ή οικονομικών μεταναστών σε ανεκμετάλλευτα ακίνητα του Δήμου. Εκδηλώσεις σε τοπικό επίπεδο για την ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα μεταναστών. Αξιοποίηση των επαγγελματικών ικανοτήτων των καταγραμμένων στη Δημοτική Κοινότητα αλλοδαπών.

Για τα Ναρκωτικά: Κέντρα πρόληψης. Συμμετοχή στην τηλ. γραμμή SOS. Οργάνωση ομάδων streework. Χώροι αναψυχής χωρίς αλκοόλ. Μέριμνα για την εκπαίδευση και επαγγελματική αποκατάσταση εξαρτημένων.

Για τα Παιδιά: Oργανωμένη λειτουργία και εξάπλωση των δημοτικών βρεφονηπιακών – παιδικών σταθμών σε κάθε Δ.Κ. Ενιαίος φορέας διαχείρισης όλων των Σταθμών (δημοτικών, πρώην κρατικών, ΚΕΦΟ & ιδιωτικών). Επέκταση της λειτουργίας των Σταθμών σε κέντρα φύλαξης και φροντίδας παιδιών με συνεχόμενο ωράριο μέχρι τις 10 μ.μ. Θέσεις στάθμευσης μπροστά σε κάθε παιδικό σταθμό.

Για την Ασφάλεια στην πόλη: Επανεξέταση της λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας. Ενεργοποίηση των τοπικών συμβουλίων εγκληματικότητας. Καθιέρωση του Δημοτικού Αστυνόμου της Γειτονιάς. Καταγραφή προβλημάτων ασφαλείας στις γειτονιές.

Αδέσποτα ζώα: Σύσταση των επιτροπών του ν.3170/01 και της Οδηγίας 998/03 για τη νόμιμη περισυλλογή, στείρωση, καταγραφή σε μητρώα , όπως και την επανένταξη και φροντίδα των αδέσποτων. Δημιουργία καταφυγίου για τα αδέσποτα.

Τράπεζα Χρόνου: Σε κάθε Δ.Κ. για την εθελοντική προσφορά από πλευράς πολιτών.

Το πρόγραμμα της Κοινωνικής Πολιτικής επεξεργάστηκαν για την αρμόδια επιτροπή οι: Αλέξανδρος Άγιος, Μαίρη Ακριτίδου, Γρηγόρης Αμπατζόγλου, Γρηγόρης Αρζόγλου, Σμαρώ Γιαννακοπούλου, Αθηνά Δρίζη, Χαράλαμπος Ιμβρίδης, Τίλντα Καββασιάδη- Καράσσο, Ρεβέκκα Καράσσο , Θεοδώρα Λειψιστινού, Στέλιος Λιακόπουλος, Αθανάσιος Νοτόπουλος, Άρης Παπαδόπουλος, Μαρία Πασχαλίδου (υπεύθυνη επιτροπής), Αγγελική Σαρρή, Μαρία Τσιουτάνη, Θέμης Χαρίσης, Ευθύμιος Χατζηθεόκλητος, Ελένη Χοντολίδου .
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη